100 SORUDA ANTEP SAVUNMASI KONULU BİLGİ YARIŞMASI

ANTEP SAVUNMASI’NIN 100. YILI, ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANACAK

Şehitkamil Belediyesi, Şehitkamil Kaymakamlığı ve Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Gaziantep Savunması’nın 100. yılı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenecek Şehitkamil Liseler Arası Antep Savunması’nın 100. Yılında 100 Soruda Antep Savunması Konulu Bilgi Yarışması’nın protokolü imzalandı.

 

Şehitkamil Sanat Merkezi’nde düzenlenen protokol imza törenine; Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı katıldı.

 

İNŞALLAH HAYIRLI SONUÇLAR ALACAĞIMIZA İNANIYORUM

İmza töreni öncesi kısa bir konuşma yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Ben, öncelikle artık geleneksel hale getirdiğimiz bu etkinliklerin devamı noktasında vermiş olduğu desteklerden dolayı Sayın Kaymakamımıza teşekkür ediyorum. Özellikle liseler arası, ortaokullar arası bilgi yarışmalarını artık standart hale getirmeye çalıştık. Gaziantep Savunması’nın 100. yılı etkinlikleri çerçevesinde 100 soruda Gaziantep Savunması ile ilgili bir bilgi yarışması yapalım dedik. Bu konuda kurumlar arası iş birliği çerçevesinde Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yapmış olduğumuz bu etkinliğe vermiş oldukları destek için Sayın Kaymakamımıza teşekkür ediyorum. İnşallah çocuklarımızı bu yıl yapmış olduğumuz Gaziantep Savunması ile ilgili yarışma, diğer dönemlerde de diğer genel bilgi yarışmalarını devam ettireceğiz. Ben emeği geçen tüm hocalarımıza, ekip arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Bu bilgi yarışmasının sonucunda, öğrencilerimizden inşallah hayırlı sonuçlar alacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

 

ÇOCUKLARIMIZ, ANTEP SAVUNMASININ TARİHİNİ OKUMUŞ OLACAKLAR

Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı ise yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 

“Gaziantep’in kurtuluşunun 100. yılı etkinlikleri kapsamında Şehitkamil Belediyemiz ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz arasında Antep Savunması’nın 100. yılı, 100 soruda Antep Savunması bilgi yarışması düzenlenecek. Bu yarışma, lise öğrencilerimize yönelik olacak. Antep Savunması, gerçekten tarihimizde çok önemli bir yere sahip. Büyük bir destan, büyük bir kahramanlık hikayesi. Tabi bu destanın, bu tarihin çocuklarımıza ve geleceğimize aktarılması lazım, anlatılması lazım. Çocuklarımızın, gençlerimizin en iyi şekilde geçmişini bilmesi lazım, tarihini bilmesi lazım. Bu bilinç ile eğitimini devam ettirmesi gerekiyor. Bu doğrultuda yapacağımız bu yarışmayla çocuklarımız hem 1918 ve 1920 yıllarını kapsayan Antep Savunmasının tarihini okumuş olacaklar ve buradan da çocuklarımıza yarışmalarda sorular sorulacak. Çocuklarımızın okumasını teşvik edecek bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Ben böyle bir etkinliğin düzenlenmesinde, böyle bir yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen, her zaman eğitimin yanında olan, çocuklarımızın, gençlerimizin yanında olan Sayın Şehitkamil Belediye Başkanımıza ve Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyorum.”

 

GAZİANTEP’İ DAHA İYİ TANITMAK AMACIYLA BU PROTOKOLÜ İMZALIYORUZ

Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı ise, “Her zaman olduğu gibi bugün de kurumlar arası iş birliğine dayalı olarak her zaman yanımızda olan Şehitkamil Belediyemiz ile çocuklarımızın sosyal ve kültürel faaliyetlerini arttırmak, genel kültürlerini zenginleştirmek ve Gaziantep’i daha iyi tanıtmak amacıyla bir protokol imzalıyoruz. Ben, bundan dolayı başta Sayın Kaymakamımıza ve Sayın Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu protokolün hayırlara vesile olmasını diliyorum” açıklamasını yaptı.

 

Yapılan konuşmaların ardından, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı ve Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı protokolü imzaladılar.