1. ULUSAL İPEKYOLU GASTROFOTO YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen ödül töreni ve sergi açılışına Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Gaziantep İpekyolu Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Mesut Özkaya ve çok sayıda davetli katıldı.

 

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Ödül töreni öncesinde, ‘Benim Yörem, Benim Yemeğim’ fotoğraf yarışmasında ödül almaya hak kazanan kişilerin fotoğraflarından oluşan serginin açılışı yapıldı. ‘Benim Yörem, Benim Yemeğim’ fotoğraf yarışmasında Sergileme Kategorisi’nde Pakize Çetin, Nurdan Tunçözgür, Hamza Güney, Mehmet Ali Kıratlı, Tuğba Kahraman ödül alırken Mansiyon Kategorisi’nde ise Mustafa Demir, Mustafa Demirbaş ödül almaya hak kazandı.

 

SANATA VE KÜLTÜRE YAPMIŞ OLDUĞUMUZ KATKIYI DEVAMLI KILACAĞIZ

Kurumlar arası işbirliğinin önemine vurgu yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep’in ekonomik anlamda sürekli ilerlediğini, ancak sanatsal olarak biraz daha iyi noktalara gelmeleri gerektiğine dikkat çekti. Başkan Fadıloğlu;  “Gaziantep, Türkiye’de hep ilkleri başaran ama ağırlıklı olarak imalatta, ihracatta, ticarette ağırlıklı olarak büyüyen, diğer taraftan kültürel ve sanatsal faaliyetlerde istenilen noktada olmayan bir şehirdir. Tabi bizlerin yöneticiler olarak bu durumda bir şikayette bulunma hakkı yok. Bizim, bunları nasıl aşabiliriz diye düşünmemiz gerekiyordu. Bu konuda özellikle diğer sivil toplum kuruluşlarıyla olduğu gibi fotoğraf sanatı ile ilgili olarak Gaziantep İpekyolu Fotoğraf Sanatı Derneği ile beraber yapmış olduğumuz hem eğitim çalışmaları hem de sergilerin yanı sıra oturup birlikte bir proje gerçekleştirelim dedik. Gaziantep bugün tarihi, kültürü, ihracatı, imalatı ile ön planda. Bunun yanı sıra dünyada şehir ismi ile anılan bir mutfağa sahip. Şehir olması münasebeti ile burada ‘Benim Yörem, Benim Yemeğim’ adı altında yalnızca Gaziantep’te de kalmayıp ulusal bazda bir çalışma yapılabilir miyiz dedik. Bu konuda bize verdikleri destekten dolayı özellikle Gaziantep İpekyolu Fotoğraf Sanatı Derneği’ne teşekkür ediyorum. Birlikten kuvvet doğuyor. Onlarla birlikte bu faaliyete karar kıldıktan sonra ilanları yapıldı. Bugün bu eserleri gördükten sonra ne kadar güzel bir iş yapıldığını hep birlikte müşahede ediyoruz. Bu yarışmaya katkı sağlayan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yarışmada dereceye giren arkadaşlarımı ayrıca tebrik ediyorum. Biz bu tür faaliyetleri bundan sonra da devam ettireceğiz” dedi.

 

ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ SANATA VE KÜLTÜRE BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR

Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın ise Gaziantep’te göreve başladığı günden bu güne sanatta, kültürde ve sporda büyük ilerleme yaşandığını kaydederek, “Sanata, kültüre ve spora bir kaynak ve emek verildiğini görmekten duyduğum memnuniyeti belirtmek istiyorum. Tabi bu başarıda herkesin katkısı, emeği vardır. Ama özellikle Şehitkamil Belediyesi’nin şehre sanatta, kültürde, müthiş bir katkı yaptığına inanıyorum. Bu resimlerin katkısına baktığımda, bu kente yaraşır bir katkı olduğunu görüyorum. Bunlar mutluluklarım. Bu mutluluğumun gittikçe artacağı inancı ile emeği geçen kim varsa, en alttan, en üste kadar, karar verenler, zahmet edip il dışından buraya gelen, fotoğrafları ile dereceye giren, giremeyen herkesi yürekten kutluyorum. Kentimizin medeniyet ölçüsünde daha üst seviyeye çıkması için yaptıkları bu katkıdan dolayı herkesi yürekten kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından, ‘Benim Yörem, Benim Yemeğim’ fotoğraf yarışmasında dereceye giren kişilere ödülleri verildi.