2011 DE ASFALT ÇALIŞMALARINDA ATAK YAPACAĞIZ

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Başkan Rıdvan Fadıloğlu yaptığı açıklamada, seçim beyannamesinde söz verdikleri projeleri bir bir yerine getirdiklerini kaydetti. Yapılan projelerin kendi bünyelerinden çıkıyor olmasına büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Fadıloğlu, belediye kadrosuna inandıklarını ve güvendiklerini belirtti. Ortaya çıkan projelerin tamamının belediye ekibinin emeği olduğuna dikkat çeken Fadıloğlu, “Ekip çalışmasının sonucu bu şekilde elde ediliyor. Bunun yanında yereldeki imkanlara kaynak tanındığında neler yapılacağı da fiilen ortaya çıkmış oldu” dedi.

ASFALT PALETİMİZİN KAPATİSESİNİ ARTTIRDIK

2011 yılı itibariyle özellikle yol düzenlemeleri ve asfaltla ilgili çalışmalar yapacaklarını anlatan Fadıloğlu, “Çünkü şehrimiz çok dinamik ve hareketli bir şehir. Yatırım çok fazla. Bir yandan GAZDAŞ çalışmaları, bir yandan elektrik kablolarının yer altına alınması gibi kazı çalışmaları sürüyor. Kent adeta şantiye halinde. Bunlardan dolayı yollarımız çok bozuldu. Bu konuda baya bir sıkıntımız var. Burada günü birlik projelerle uğraşmak istemiyoruz. Bugün yapalım yarın kazılsın gibi popülist bir düşüncemiz yok. Geçen sene planlamasını yapmışken bunu yapmadık. 2011 yılında asfalt paletimizin kapasitesini arttırarak milletimize daha nitelikli asfalt üretip daha hızlı iş üretmek istiyoruz. Bunu Mart ayı sonu itibariyle hizmete sokmuş olacağız” diye konuştu.

“ASFALTI ÇOK KAZILMIŞ DEĞİRMİÇEM MAHALLESİ’NDEN BAŞLAYIP YUKARIYA DOĞRU SIFIRDAN ASFALT YAPACAĞIZ”

İklimin düzelmesiyle birlikte çalışmalara başlayacaklarını dile getiren Fadıloğlu, “Asfaltı çok kazılmış Değirmiçem Mahallesi’nden başlayıp yukarıya doğru sıfırdan asfalt yapacağız. Bunun yanı sıra Karşıyaka bölgesinde dar olan fakat yük taşıyan yerler var. Bunlardan bir tanesini kendimize hedef aldık. Burada çalışmaları tamamladık. Kamulaştırma yaparak o bölgede yol genişletme çalışması yapacağız. Normal planda geniş fakat oradaki konutlar kamulaştırılmadığı için yol dar olarak hizmet veriyor. Onun standardını yükseltmek adına çalışma yapacağız” şeklinde konuştu. Asfaltın çok büyük bir yatırım bütçesi olduğunu vurgulayan Fadıloğlu şöyle devam etti:“Diğer taraftan kamulaştırma da yatırım bütçesi. Bir diğer önemli projemiz İbrahimli’nin üstünde şehri rahatlatacak 40 metrelik yol projesidir. Burada da kamulaştırma yapılması gerek. Bu konuda Büyükşehir Belediyesiyle birlikte çalışıyoruz. Kamulaştırmasını yapıp Büyükşehir’e verdikten sonra üst yapısı Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak. Çünkü belirli ebadın üstündeki yollar Büyükşehir Belediyesi’nin kontrolünedir. Fakat onun uygulamasını yapıp Büyükşehir’e vermek bizim sorumluluğumuzda” Projelerin üst üste konmasıyla belirli bir rakamın ortaya çıktığını ve rakamın yatırım bütçesiyle doğru orantılı olarak hayata geçirileceğini söyleyen Fadıloğlu, “Mümkün olduğu kadar kaynağını hazırlayıp ona göre planlama yapıyoruz. O şekilde ihaleleri yapıyoruz. İnşallah 2011 yılında ulaşımla ilgili meseleleri ağırlıklı olarak çözmeye gayret göstereceğiz” ifadelerini kullandı.