2012 YILINDA ŞEHİTKAMİL İLÇESİ BİRÇOK YENİLİKLE KARŞILAŞACAK

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen canlı yayında, günümüzde belediyeciliğin yalnızca asfalt, kaldırım yapmak olmadığını vurgulayan Başkan Fadıloğlu; “Gelişen Dünya düzeni içerisinde kentler büyük bir rekabet içerisindeler. Bu rekabet sadece sanayi, ticaret alanında değil, kültürde, sanatta, kenttin sosyal yaşamında meydana gelen canlılığa bağlı olarakta yaşanmaktadır. Gaziantep bugün sanayideki ününe tarih, kültür ve sanat alanındaki zengin potansiyeli ile de bir yıldız daha eklemiştir. Şuan içinde bulunduğumuz kültür ve kongre merkezi Gaziantep’in bu alanda varlığını ortaya koyan en büyük örneklerin başında gelmektedir” dedi.

KENTİN İSTİHDAMINA KATKIDA BULUNUYORUZ

Gelişen ve büyüyen Gaziantep bugün artık kabuğuna sığmamaktadır diyen Başkan Fadıloğlu; “Gerek jeopolitik konumunun sağladığı avantaj, gerek ise potansiyelleriyle dikkatleri üzerine çeken Gaziantep kongre ve kültür turizminde de varım diyen bir kent haline gelmiştir. 9 Eylül tarihinde Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılan kültür ve kongre merkezimiz, kentimizde ve bölgemizde bu anlamda büyük bir ihtiyacı karşılamıştır. Eminim kentimizde yaşanan bu gelişmelerin ışığında bu ölçekte, hatta daha büyük kongre merkezlerine ihtiyaç duyulacaktır. Bu merkezimizin açılmasıyla birlikte Gaziantep’te bugüne kadar olmayan organizasyonların kentimize gelmesi mümkün oldu ama hepsinden önemlisi kentimizde istihdamın önünü açacak önemli bir proje olması nedeni ile ayrı bir önem arz etmektedir” diye konuştu.

HER YIL BİR LİSE BİR İLKÖĞRETİM OKULU YAPACAĞIZ
 
Eğitimin kentte hizmet veren bütün kurum ve kuruluşların ortak sorumluluğu olduğunu vurgulayan Fadıloğlu; “ Eğitimin sadece bir kurum tarafından yürütülen bir görev olarak görmüyoruz. Ülkemizin ve kentimizin geleceğini kuracak olan, geleceğimizin teminatı çocuklarımız ve gençlerimizdir. Bu nedenle okul öncesi yaş gurubundan başlamak üzere mahallelerimiz de açtığımız sosyal tesislerimiz Anne-çocuk eğitimi ardından eğitime farklı bir yaklaşım içeren dülük mesire alanında oluşturduğumuz eğlenerek öğrenme yöntemiyle hizmet veren gençlik kampımızla bu katkının tohumlarını attık. Diğer yandan bu yıl hizmete sunacağımız yarı olimpik yüzme havuzumuz da okul çağındaki çocuklarımızın beden eğitimi derslerinde buraya gelip yüzme dersi almalarını planladık.  Ayrıca Belediye meclisimizde oy birliğiyle aldığımız kararla belediyemizin öz kaynaklarından karşılanmak üzere her yıl bir lise ve bir ilköğretim okulu yaparak eğitime katkımızı devam ettireceğiz” dedi.

ŞEHİTKAMİL İÇİN BU YIL DEĞİŞİM YILI OLACAK

Programın sonunda 2012 yılında yapacakları projeleri de tek tek sıralayan başkan Fadıloğlu: “Modern konutlaşma adına yaptığımız ve vatandaşlarımızın hizmetine sunduğumuz Şirinevler bölgesindeki 1+1 sosyal konutlarının devamı olan 2+1 konutlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla istişare halindeyiz. Bu proje için 28 bin metrekare alanımızı tahsis etmemiz söz konusu. Diğer yandan kentsel dönüşüm çalışmalarımızı hızlandırdık.  İpek yolu üzerinde kamulaştırma çalışmalarına başladık. Vatandaşlarımızı mağdur etmeden bu çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Çarpık yapılaşmanın neden olduğu sıkıntıları çözmek adına Karşıyaka bölgesinde yıllardır çözülemeyen Katip Hoca caddesinde yol genişletme çalışmalarına başladık. Bu yıl özellikle ağırlık vereceğimiz diğer bir konu ise asfalt olacaktır” dedi.