23 NİSAN ÇOŞKUSU ŞEHİTKAMİL'DE SATRANÇLA BAŞLADI...

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Şehitkamil Belediyesi Atatürk Spor ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen turnuvaya 6 yaş grubundan toplam 709 öğrenci katıldı. Turnuvanın açılış törenine Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu, Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz ve Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu’nun yanı sıra çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

“Belediyelerimizin Bize Büyük Yardımları Oluyor”

Törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, çok sevinç verici bir manzara ile karşı karşıya olduklarını ifade ederek, “Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğrencilerimize eğitim ve öğretimin yanı sıra sosyal alanda da bir takım faaliyetlerde sunmayı planlıyoruz. Zaman zaman imkanlarımızın yetmediği yerde de bu konuda belediyelerimiz bize büyük yardımları oluyor. Gaziantep olarak çok şanslı bir iliz çünkü bu gibi organizasyonlarda belediyelerimizin önemli desteğini alıyoruz. Bugün burada bu turnuvayı düzenleyen Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu teşekkür ediyorum” dedi.

“Turnuvada 6 Dalda 709 Sporcumuz Yarışacak”

Törende konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise, “Bugün yapılacak olan bu turnuvada 6 dalda 709 sporcumuz yarışacak. Bu yarışmanın sonucunda ödül alacak arkadaşlarımız yani öğrencilerimiz 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nın kutlandığı gün inşallah ödüllerini Valimiz Süleyman Kamçı’dan alacaklar. Şehitkamil Belediyesi olarak eğitimin kültürel faaliyetlerin ve sporun her noktasında hizmet etmeye gayret gösteriyoruz. Bireysel spor olarak yapılan satrancın gelişmesi için elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz. Ancak bu gayreti gösterirken tek başımıza sonuca ulaşamıyoruz. Başta Kaymakamımız olmak üzere il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri, Satranç Federasyonu ve il temsilcileriyle birlikte bu organizasyonları gerçekleştiriyoruz. Velilerimizin de verdiği destekle inşallah bu faaliyetleri daha da ileriye götüreceğiz. Devam edecek olan turnuvanın haricinde Şehitkamil Belediyesi olarak sürekli hizmet veren bir Satranç eğitim merkezimiz var. Burada da sürekli olarak eğitimler verilerek öğrencilerimizin becerileri geliştirilmektedir” dedi.

Törende konuşan Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın’da satrancın önemine değinerek, “Bugün buradaki öğrencilerimiz gelecekleri için önemli adımlar atmaktadır. Sporda yada başka bir alanda kendilerini geliştiren öğrencilerimiz geleceğe daha sağlam adımlarla ilerlemektedir. Kendilerini bu alanlarda geliştiren öğrencilerimiz daha başarılı bir geleceğe sahip olacaklarına inanıyorum” diye konuştu.
Yapılan açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri satranç turnuvasına katılan öğrencilere çeşitli hediyeler dağıttı. Bu sırada mikrofon isteyen GSO Başkanı Adil Konukoğlu katılımcılara bir müjde vererek, “Bugün yapılan turnuvaya bizimde katkımız olması amacıyla ilk 6’ya giren başarılı öğrenciye birer Cumhuriyet altını hediye edeceğiz. Bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

Protokol üyeleri açılış hamlesini yaparak turnuvayı başlattılar…