4 BİN YEREL YÖNETİM ARASINDAN ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ SEÇİLDİ

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


ÖDÜL TÖRENİNE ÇOK SAYIDA PROTOKOL KATILDI
Ankara JW Marriott Otelde gerçekleşen LAR 2 kapanış toplantısına, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Kurumsal Gelişim ve Sivil Toplum Bölüm Başkanı Birinci Müsteşarı Erwan Marteıl, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Daimi Temsilcisi Shahid Najam, Merkezi Finans ve İhale Birimi Başkanı Muhsin Altun, Mahalli İdareler Genel Müdürü Yavuz Selim Köşger, Bakanlık üst düzey yöneticileri, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Başkan Yardımcısı Murat Özgüler pilot belediyelerin Başkan ve Başkan Yardımcıları, Proje Sorumluları ve çok sayıda davetli katıldı.

İÇİŞLERİ BAKANI ÖDÜLLENDİRDİ
Türkiye genelinde 11 pilot yerel yönetim arasına girerek programın Gaziantep ayağını oluşturan Şehitkamil Belediyesi ‘Yerel Yönetim Reform Uygulamasının devamına destek’ (LAR 2) projesi çerçevesinde ödüllendirildi. LAR 2 projesine Türkiye’den 11 yerel belediyenin katıldığını ifade eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, projenin yerel yönetimlerindeki işlem sürecinin hızlandırılması ve reformuna yönelik yapılan bir çalışma olduğunu kaydetti. 1 buçuk yıllık çalışmanın Türkiye Belediyeler Birliği, İçişleri Bakanlığı ve AB ile beraber yürütülen bir proje olduğunu belirten Başkan Fadıloğlu şunları söyledi: “Yaklaşık 4 buçuk milyon bütçesi olan bu projenin nihai noktasında ödül aldık. Pilot seçilen 11 yerel yönetim, 4 binin üzerinde yerel yönetimden seçilen kuruluşlardı. Belediyedeki yapılan işlerin işletim süreçlerinin hızlandırılması, aksak giden yönlerin düzeltilmesi, bundan sonraki işletim sistemine katkı sağlayacak unsurlara yönelik bir çalışmaydı. 1 buçuk yıllık bir çalışmanın sonucunda sonuç bildirgesi çıktı. Amacımız işletim sürecini kısaltmaktı. Bu projenin Türkiye’nin her tarafa yayılması ile birlikte önemli aşama kaydedilmiş olacak. Çok olumlu bir çalışma oldu. AB uyum süreci içerisinde bazı standartların da gelmesi gerekiyordu. Ona yönelik bir çalışmaydı.”

İKİ PROJE ÖRNEK GÖSTERİLDİ
11 katılımcı belediye arasında yer alan Şehitkamil Belediyesi’nin iki projesinin ön plana çıktığını ifade eden Başkan Fadıloğlu, “Dijital arşive geçtiğimiz proje örnek kabul edildi. Bunun bütün belediyelerde uygulanmasına yönelik bir çalışma yapılmasının öneri karar olarak kararı alınmış. Ayrıca Şehitkamil Belediyesinin örnek gösterilen bir çalışması daha oldu. Bizim muhtarlarla ilgili bir departmanımız ve muhtarların direkt irtibat halinde olduğu personelimiz var. Muhtarlarımız o personelle irtibata geçiyor. Park bahçeler, sağlık, ruhsat, fen işleri gibi hangi ilgili birimle ilgili sorun varsa o birime yönlendirerek bürokrasiyi mümkün olduğu kadar minimize edip sonuca ulaşıyoruz. Mahallelinin sorunlarını çözmek adına böyle bir uygulamamız var. Bu projemizin de uygulamaya geçilmesi yönünde karar verildi” diye konuştu.

11 BELEDİYE ÖDÜL ALDI
Proje ile ilgili teknik ekiplerin Gaziantep’e gelerek Şehitkamil Belediyesi’nde incelemelerde bulunduklarını belirten Başkan Fadıloğlu, şunları söyledi: “ Teknik ekip belediyemize geldi bizim işyeri ruhsatı, bina ruhsatı verme gibi vatandaşa direkt hizmet verilen birimlerdeki işletim süreçlerini kontrol ettiler. Artıları aldılar, eksileri rapor olarak tuttular. Çalışmanın sonucunda tüm yerel yönetimlerin içerisinden 11 belediyeye ödül verildi. Biz de Gaziantep adına ödül aldık. Zaman insan yaşamında çok önemli bir faktör. Zamanı değerlendirmek adına neler yapılabilir diye çalışıyoruz”.

DİJİTAL ARŞİV TAMAMLANMAK ÜZERE
Tüm belediyelere örnek gösterilecek olan dijital arşiv çalışmasının tamamlanmak üzere olduğunu söyleyen Başkan Fadıloğlu, projenin ilk etabının tamamlandığını, teknik donanımı tamamlamak üzere yeni ihale sürecinde olduklarını söyledi, “Kendi taramamızı kendimiz yapabilme noktasındayız. Özellikle konut alımlarında eksperler gelip projelerin fotoğrafını çekme noktasında bayağı bir emek sarf ediyorlardı. Şimdi cüzi bir miktar yatırarak taranmış fotoğrafı bastırıp alıp gidiyorlar. İlk zamanlar buna bir tepki oldu ama şimdi kolaylığı görünce iyi ki yaptınız diyorlar. Dijital arşivlemenin tamamı bittikten sonra belediyeye gelmeden bile işlemlerin yürümesini hedefliyoruz. Web tabanlı sistem üzerinden eksper bizden kontör satın alacak. O şifreyi girdiğinde kaç şifrelik hakkı varsa o kadar gayrimenkulün baskısını yapabilecek. Kendi ofisinden bu evrakı alabilecek” diye konuştu