7. ÖĞRETMENLER SEMPOZYUMU

Başkanlığını Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Bülbülzade Eğitim Sağlık ve Dayanışma Vakfı, Şehitkamil Belediyesi’nin yaptığı sempozyuma, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın,  Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, Bülbülzade Vakfı Yönetim kurulu Başkanı Turgay Aldemir, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan AYCAN, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Şevki Aydın, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı ve Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen öğretmen katıldı.

“EĞİTİM ALANINDA İNSANLIĞA NELER YAPABİLİRİZ? KAYGISI TAŞIYORUZ”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda bir konuşma yapan Başkan Fadıloğlu, “Kurumlar arası işbirliği çerçevesinde biz de belediye olarak şehri imar ederken diğer taraftan insanlığı gelişimi adına insana hizmet etmek için eğitim alanında neler yapabiliriz in kaygısı taşıyoruz. Şuana kadar yapmış olduğumuz çalışmalarda öncelikle üniversitelerin toplumsal duyarlılık projesi çerçevesinde üniversitedeki genç kardeşlerimizin hayatla iç içe olmalarını sağlamak, onların iş güçlerinden faydalanmak, onların hayatın içinde yaşayarak öğrenmelerine vesile olmak adına faaliyetlerimizi sürdürüyoruz” diye konuştu.

“BU KAYNAKLARI MİLLET ADINA KULLANMAK BİZİM BOYNUMUZUN BORCUDUR”

“Bülbülzade Vakfı’nın şahsında tüm sivil toplum kuruluşlarıyla çok koordineli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diyen Başkan Fadıloğlu, “Bu yaptığımız çalışmalar bir taraftan şehrin imarını yaparken diğer taraftan insanların hayatlarını kolaylaştırmak için çalışıyoruz. Mahallelerimizde açtığımız sosyal tesislerimiz ile kadınların çocuklarıyla birlikte eğitim almalarını ve gençlerimizin de buradaki etüt merkezlerinden yaralanmalarına olanak sağlıyoruz. Bu kaynakları millet adına kullanmak bizim boynumuzun borcudur. Yaptığımız işi en iyi şekilde yapmaya gayret gösteriyoruz. Bu çalıştayın başarılı geçmesini diliyorum” şeklinde konuştu.