91. YIL GURURUMUZU GELECEĞE TAŞIYORUZ

91. YIL GURURUMUZU GELECEĞE TAŞIYORUZ

 ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİNDEN KURTULUŞ GÜNÜNE ÖZEL PROGRAM

 Şehitkamil Belediyesi Gaziantep’in Kurtuluş günü 25 Aralık’a özel olarak dolu dolu etkinlik programı düzenliyor. Etkinlik kapsamında 22-27 Aralık günleri arasında gerçekleştirilecek olan beş farklı programla Gaziantepliler unutulmaz bir hafta geçirecek.

 ŞANLI TARİHE YAKIŞIR 25 ARALIK KUTLAMALARI

 Şehitkamil Belediyesi’nin 25 Aralık Kurtuluş etkinlikleri 22-23 Aralık tarihlerinde Kurtuluş Kupası Yüzme Yarışları ile başlayacak. Alleben Yüzme Havuzunda gerçekleştirilecek olan ve iki gün sürecek olan yarışlarda farklı kategorilerde yüzme sporcuları birbirleri ile yarışacak. Etkinlikler kapsamındaki ikinci program 24 Aralık Pazartesi günü Gaziantep Ticaret Odası ve Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilecek ve Gaziantep Savunmasında 91. Yıl etkinliği olacak. Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek olan programda Gaziantep savunmasında öncülük eden kahramanların yakınlarına “Onur Ödülleri” verilecek. Ayrıca Gaziantep üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı öğrencileri Gaziantep Türkülerini seslendirecekler. 25 Aralık Gaziantep’in Kurtuluşu ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Şehitkamil Belediyesi işbirliğinde Serdar Tuncer ve Yavuz Bahadıroğlu’nun katılımı ile gerçekleştirilecek.  Kurtuluş programı etkinlikleri bununla da sınırlı kalmayacak. 26 Aralık Şehitkamil Belediyesispor Klübü Folklor Ekibi tarafından hazırlanan Gaziantep’in Kurtuluş Düğünü Özel Gösterisi Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezinde Gazianteplilerle buluşacak. Son olarak Kurtuluş Etkinlikleri kapsamında Mersin Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek olan “Anadolu Rapsodisi” 25 Aralık Özel Konseri gerçekleştirilecek.

 O GÜNLERİ TEKRAR TEKRAR HATIRLAYIP GENÇ NESİLLERE AKTARMAMIZ GEREKİYOR

 

 25 Aralık Kurtuluş Gününe özel olarak hazırlanan programa tüm Gazianteplileri davet eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu; “Aradan 91 yıl geçmiş. Elbette bu büyük destanın hatırasını canlı tutmaya çalışacağız. O günleri tekrar tekrar hatırlayıp genç nesillere aktarmamız gerekiyor. Dünü unutmayan, bugünü doğru yaşar ve geleceğini de aynı doğrular üzerinden kurar. Şu anda üzerinde yaşadığımız, çocuklarımızı güvenle büyütüp gelecek hayalleri kurduğumuz topraklar, bizlere emanettir. Bizler de bu emanete sahip çıkabilmek için var gücümüzle çalışacağız. Şehitkamil Belediyesi olarak yapmış olduğumuz bu etkinliklerin asıl amacı budur” dedi.