'ŞEHİTKAMİL CUMHURİYET SATRANÇ TURNUVASI?NA YOĞUN İLGİ

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ SATRANCI GAZİANTEP İLE TANIŞTIRDI

Şehitkamil Atatürk ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen satranç turnuvası açılış törenine, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Satranç Turnuvası Gaziantep İl Temsilcisi Fatih Ekici, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcıları ile Şehitkamil Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Musa Yıldız ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törende bir konuşma yapan İl Temsilcisi Ekici, satrancı Gaziantep ile tanıştıran Başkan Fadıloğlu’na teşekkür ederek, bu tür organizasyonların devamını da beklediklerini söyledi.

Satranç turnuvasını geleneksel hale getirdiklerini dile getiren Başkan Fadıloğlu, “Cumhuriyetimizin 89. yıl kutlama etkinlikleri çerçevesinde geleneksel hale getirdiğimiz satranç turnuvasının açılış programındayız. Yıllardır satrancı öncelikli hale getirmemiz münasebetiyle her sene 23 Nisan ve 29 Ekim etkinlikleri devam ediyor. Bu sene bunlara ilaveten özellikle basketbol ile yüzmede de turnuvalar düzenliyoruz. Basketbol turnuvamızı tamamladık. Yarın itibariyle yüzme turnuvamızı da tamamlamış olacağız. Bugün başlayan bu turnuvada 15 kategoride 480 sporcumuz yarışıyor. 7 tur üzerinden gerçekleşecek bu turnuvanın 4’ünü bugün 3 turunu ise yarın gerçekleştireceğiz. Cumhuriyetimizin bekçileri olan ve geleceğimizin teminatı olan sporcularımızı yürekten kutluyorum” dedi.

ÇOCUKLARA ÖNEMLİ AKTİVİTELER SUNAN BAŞKAN FADILOĞLU TAKDİR TOPLADI

Satrancın önemli bir aktivite olduğunu ifade eden Kaymakam Aydın, “Çocuklarımıza yönelik sportif faaliyetler ve sosyal aktivite imkanı sunan Şehitkamil Belediyemize çok teşekkür ederim. Çocuklarım bu tür aktivitelerle hem zekalarını hem de kendilerini geliştirecekler. Hem spor yapılması hem de oyun oynanması nedeniyle bu etkinliğin çok önemli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Sportif aktiviteler düzenleyerek çocukların gelişimine yardımcı olan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkür eden Milletvekili Koçer ise, “Cumhuriyetimizin 89. Yılının ülkemize, vatandaşlarımıza ve tüm insanlığa hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. 89. Yılını kutlarken, böylesine güzel bir aktivitede de bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Geleneksel hale gelen satranç turnuvasının yanı sıra Şehitkamil Belediyemizin satranç öğrettiği ayrı bir kursu var. Onu da geçtiğimiz yıllarda hizmete açmıştık. Bunlar çocuklarımızın gelişimini sağlayacak önemli aktivitelerdir. Ben bu vesileyle Şehitkamil Belediye Başkanımızı kutluyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Milletvekili Koçer, Kaymakam Aydın, Başkan Fadıloğlu ile diğer protokol üyeleri hep birlikte butona basarak turnuvayı başlattılar. Açılış ile birlikte konsantrasyonlarını toparlayan çocuklar dereceye girmek için dikkatlerini turnuva üzerinde yoğunlaştırdılar. 15 Kategoride gerçekleştirilecek turnuvaya toplam 480 sporcu katıldı. 7 tur üzerinden gerçekleşecek olan turnuvanın birinci gününde 4, ikinci gününde ise 3 tur yapılacak. Turnuva kapsamında dereceye giren ilk üç sporcuya kupa ve madalya, dereceye giren 4, 5 ve 6. sporcuya da madalya verilecek. Turnuvada dereceye giren sporcuların aynı zamanda UKD’si (Ulusal Kuvvet Derece) puanları da yükselecek. 17 hakemin görev aldığı turnuva, 8, 10, 12, 14 yaş genel ve bayan kategorilerine gerçekleşiyor.