ÇEKÜL VAKFI?NA ŞKM ETKİSİ

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


‘ŞKM’ ETKİ BIRAKMAYA DEVAM EDİYOR
Gaziantep’i bir kongre ve 365 günü kültürel faaliyetlerle geçen bir şehir haline getirme hedefi yolunda Uluslararası toplantı, Konferans, Panel, Kongre, Sergi ve benzeri etkinlikler için çağdaş bir merkez inşa eden Gaziantep Merkezi İlçe Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu, ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen’e ve ÇEKÜL Vakfı Üyelerine Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezini tanıttı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey’inde eşlik ettiği gezide ziyaretçiler bol bol hatıra fotoğrafı çektiler.
YÖRESEL MİMARİYİ ANLATAN EN MODERN ESER
Giriş fuayesinden başlayarak salonları ve sergi salonunun da bulunan Steve Mccurry, Kariyerinde İz Bırakan sergisini gezen Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen; “Gaziantep mükemmel lezzetlerin, sanayinin ve değerli tarihi dokuların bulunduğu bir şehir. Böylesi güzel bir şehirde Gaziantep’in mimari yapısını anlatan ve en ince detaylara kadar düşünülmüş ve yapılmış olan Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezinde emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi.
ANTEP'İN ÖZGÜ KÜLTÜRÜ YANSITILMIŞ
Yapının her yerinde tarihi dokulardan örnekler alınarak uygulamalar yapıldığını dile getiren Sözen; “Giriş fuayesi zaten eski Gaziantep evlerinden örnekler alınarak tasarlanmış. Her türlü etkinliğe ev sahipliği yapabilecek konumda. Gaziantep'in kimliğini öne çıkaracak şekilde planlamalar yapılmış. Binanın dışındaki kullanılan malzemenin renginden, girişindeki yerdeki desenine kadar Gaziantep'in özelinden bir şeyler yansıtan malzemeler kullanılarak Antep'in özgü kültürü yansıtılmış. Gaziantep'e ve Şehitkâmil'e hayırlı olmasını temenni ediyorum. Başkanımızı yaptığı faydalı çalışmalarından dolayı ve böyle bir mekanı insanlığa kazandırdığından dolayı tebrik ediyorum” dedi.
Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezini gezen ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, ÇEKÜL Vakfı Üyeleri ve Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu günün anısına ŞKM’nin giriş fuayesinde hatıra fotoğrafı çektirdiler.