EŞLER ARASINDAKİ İLETİŞİM SEMİNERİ BAYANLARIN GENİŞ KATILIMI İLE YAPILDI

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Son zamanlarda Türkiye ve Güneydoğu Anadolu'da boşanmaların artmasından dolayı harekete geçen Şehitkamil Belediyesi 4 konudan oluşan "Evet'ten önce" adlı eğitim semineriyle kadınlara yönelik bilinçlendirme çalışması başlattı. Şehitkamil Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen seminere yaklaşık 500 bayan katıldı.

Seminerde uzman kişiler tarafından Eşler arası iletişim, İslamiyet de evlilik tanışma-nişanlılık evresi-evlilik öncesinde bayan ve erkekte aranması gereken şartlar, üreme sağlığı-anatomi ve çalışma fizyolojisi-infertilite ile küçük yaşta evlilik ve hukuki boyutu -çocuk ihmali ve istismarı konuları anlatılıyor. Proje sayesinde boşanma davalarının azalması ve kadınların çeşitli konularda gerekli bilgiye sahip olmaları hedefleniyor.

Kişisel Gelişim Uzmanı Aslı Aktanoğlu da, "Eşler arasındaki iletişim" konusuyla ilgili bir sunum yaptı. Eğitim seminerine katılan kadınlar çalışmayı çok iyi bulduklarını söyleyerek, "Evet'ten önce adlı eğitim semineri hayatımızda birçok şeyi değiştirdi. Tüm düşüncelerimiz yenilendi. Öğrendiklerimizi hayata geçiriyoruz. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dediler.