İSTİKLAL MARŞI BİR ŞAHLANIŞIN DESTANI

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Fadıloğlu yayınladığı mesajında şunları söyledi; ”Milli mücadele yıllarının en ateşli olduğu dönemde milletimizi ayağa kaldıracak, birlik ve beraberliğimizi pekiştirecek bir milli marş gereksinimi duyulmuş ve açılan yarışmayla 12 Mart 1921 günü 724 şiir arasından istiklal marşımız seçilmiştir. Milli mücadeleyi olağanüstü ifadeyle anlatan istiklal marşımızın büyük şairi Mehmet Akif Ersoy, istiklal marşı ile ilgili bir sohbette “…o şiir, milletin o günkü heyecanının ifadesidir. Bin bir facialar karşısında bunalan ruhların, ıstıraplar içinde kurtuluş dakikalarını beklediği bir zamanda yazılan o marş, o günlerin kıymetli bir hatırasıdır. O şiir artık benim değildir. O, milletin malıdır. Benim millete karşı en kıymetli hediyem budur” diyor.

Milli mücadelede ülkenin kırık dökük her köşesinde dalga dalga yankılanan, milli azmi ve imanı şahlandıran, milletimizin özgürlük umudunu yeşerterek ilham kaynağımız haline gelen İstiklal Marşı, aynı misyonu bugün de sürdürmektedir.

Bu duygularla İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 91. yılını kutluyor, bu anlamlı günün yıldönümünde, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması için hayatlarını ortaya koyan Ulu Önder Atatürk’ü ve kurmaylarını, şehitlerimizi, gazilerimizi ve merhum Mehmet Âkif Ersoy’u saygıyla anıyorum” dedi.