KIRK NEY BİR NEFES

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Gaziantep’i sanatçılarla ve sanat severlerle buluşturmaya devam eden Şehitkamil Belediyesi, bu organizasyonlara bir yenisini daha ekliyor. İki neyzenin bile aynı akordu tutturması çok zorken Kırk neyzen bir araya gelip tek nefes olarak aynı akordu üfleyerek sanatseverlerin akıllarını başlarından alacak.
 

İKİ NEYZENİN AYNI AKORDU TUTTURMASI ÇOK ZORKEN ŞKM’DE KIRK NEYZEN AYNI AKORDU TUTTURACAK

Şehitkamil Belediyesi olarak birbirinden güzel ve özel sanatçıları Gazianteplilerle buluşturmaya devam edeceklerini belirten ve gösteri ile ilgili açıklamalarda bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu; “Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezimiz (ŞKM) açıldığı günden bugüne bir çok organizasyona ev sahipliği yaptı. Gaziantep'i bir kongre ve 365 günü kültürel faaliyetlerle geçen bir şehir haline getirmeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda şuana kadar güzel etkinliklere ve kongrelere imza attık. 8 Şubat Çarşamba günü saat; 19,30’da ŞKM’ de sanatseverlerle buluşacak olan  “Kırk Ney Bir Nefes” adlı neyzen grubunun gösterisi de bu organizasyonlardan biri. Dinleyeni manevi havaya büründüren, felsefesi ve Türk-İslam kültüründe ayrı yeri olan bir enstrüman olan ney, aynı zamanda akort tutturması en zor olan çalgıların başında gelir. İki neyzenin bile aynı akordu tutturması çok zorken 8 Şubat Akşamı Saat 19,30’da kırk neyzen bir araya gelip tek nefes olacak. Bu güzel organizasyona tüm Gaziantepli sanatseverleri bekliyoruz” dedi.
 

“KIRK NEY BİR NEFES” NEFESLERİ KESECEK

Kırk Ney Bir Nefes projesinin mimarı, usta neyzen Aziz Şenol Filiz, Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezinde yapılacak olan “Kırk Ney Bir Nefesin” akıl almaz güzel geçeceğini dile getirdi. Kırk neyzenin aynı anda üflemesinin en büyük hayali olduğunu dile getiren Filiz; “Hayalimi anlattığım kişiler bunun zor olduğunu söylediler, fakat yine de kabul ettiler. Bu konuda direkt tanıdığım ya da sadece kendisinin neyzen olduğunu bildiğim birçok sanatçı arkadaşımla, bütün konuşmaları kendim yaptım. Neticede herkese, hiç üşenmeden projeyi ve düşüncelerimi anlattım. Bu samimiyet karşısında en yaşlısından en gencine, Türkiye'nin pek çok ilinden ağabeylerim ve hocalarım böyle bir hâli yaşamayı kabul ettiler. Bizim bu konuda vurgulamak istediğimiz şey, izleyicilere 40 kişinin gönül akordunu yansıtabilmek. Bu güzel yansımayı ve gösteriyi canlı canlı 8 Şubat Akşamı ( Çarşamba ) Saat 19.30’da Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezinde (ŞKM) tüm Gaziantepliler izleyebilirler” dedi.