TÜRK BÜYÜSÜ ŞKM?DE SANATSEVERLERLE BULUŞTU

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Şehitkamil Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen programa Gaziantep İl Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İl Genel Meclis Üyeleri, Şehitkamil Belediyesi Meclis Üyeleri ve çok sayıda sanat sever katıldı.

TÜRK BÜYÜSÜ İZLEYENLERİ BÜYÜLEDİ

Müzik yönetmenliğini ve adaptasyonunu Serdar Yalçın'ın yaptığı 2 perdelik esere yoğun bir katılım olurken söylenen türkülere katılan misafirlerde eşlik etti. Mersin Devlet Opera ve Balesi sanatçıları, "Çökertme", "Girdim Yarın Bahçesine", "Yemen Türküsü", "Sarı Gelin", "Madımak", "Ağam Adanalı Paşam Adanalı", "Çayda Çıra", "Allı Turnam", "Odam Kireçtir Benim", "İndim Dere Irmağa", "Evlerinin Önü Mersin, Sular İçmem Tersin Tersin", "Zeytinyağlı Yiyemem Aman", "Gesi Bağları", "Keklik" gibi türküleri seslendirdi.

ŞKM SANATSEVERLERİN HİZMETİNDE

Program sonunda müzik yönetmeni Serdar Yalçın'a çiçek takdiminde bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu; “Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü'nün "Folklorama" adlı müzikli dans gösteri ekibine çok teşekkür ediyorum. Birçok türkü arasından çok sesliliğe, düete ve dansa uygun olanlardan 'Türk Büyüsü' adıyla hazırlanan ve folklorik eserlerden oluşan bu gösteri gerçekten bizleri büyüledi. Bu tür aktivitelerimize devam edeceğiz. Bugün misafir olarak burada bulunuyorsunuz. Bundan sonraki gösterilerde Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi sizin eviniz sayılır. Bu güzel türküler için ekibim ve katılan misafirler adına sizlere çok teşekkür ediyorum dedi.

GAZİANTEP BU KÜLTÜR MERKEZİYLE GURUR DUYMALI

Gaziantep’te böylesi güzel bir salonun, bulunmasının gurur verici olduğunu dile getiren müzik yönetmeni ve adaptasyon sanatçısı Serdar Yalçın; “ Gaziantep halkı bu kültür merkezine sahip çıkacağına eminim. Çok güzel bir kültür merkezi olmuş. Bugünde baktığımızda salonda boş yer yoktu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”

 

Folklorama’nın kendisinin projesi olduğunu dile getiren Yalçır; “ Yüzlerce türkü arasından seçerek türkünün aslını bozmadan, insanları sıkmadan hazırladığımız 2 perdelik çok sesli türkü gösterisi. Türkiye’nin birçok ilinde sahne aldık. Ve çok beğeni ile karşılandık. Gaziantep halkının yakın ilgisinden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Türk Büyüsünü izleyen vatandaşlar ise çok beğendikleri bir gösteri olduğunu dile getirerek Başkan Fadıloğlu’na teşekkürlerini sundular.