BİZ BİR AİLEYİZ

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


ÖĞRENCİLERİN SORUNLARINI VE TALEPLERİNİ DİNLEDİ

Mehmet Akif İlköğretim Okulu'nda öğrencilerle bir araya gelen Başkan Fadıloğlu, öğrencilerin sorunlarını ve taleplerini dinledi. Başkan Fadıloğlu'na Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Okul Müdürü Mustafa Morboncuk, Okul Aile Birliği Başkanı Ali Dal ve Güzelyurt Mahalle Muhtarı Ali Dal eşlik etti.

 KURUMLAR ARASI İŞBİRLİĞİNE ÖNEM VERİYORUZ

Öğrencilik yıllarını kendisini dinleyen öğrencilere anlatan Fadıloğlu, başarı yollarını hayattan kesitler aktararak öğrencilere adeta aşıladı. Öğrenciliğin meşakkatine katlanan kişilerin meslek yaşamlarında başarılı olduğuna vurgu yapan Başkan Fadıloğlu, öğrencilerle yaptığı toplantının ardından okul öncesi sınıfları gezdi. Fadıloğlu, ilköğretim ve okul öncesi öğrencilerine silinebilir kitapçık ve kırtasiye malzemeleri hediye etti. Eğitimin Gaziantep'in öncelikli meselesi olduğunu ifade eden Başkan Fadıloğlu,"Şehrimizin öncelikli meselesi eğitim. Bunu her zaman söylüyoruz. Bunun söylemde kalmayıp icraata geçmesi açısından her hafta mutlaka okul ziyaretleri yapıyoruz. Bu okullar faaliyete geçtikten sonra yerinde inceleyerek görülen eksikliklerin belediye açısından nelerini yapabiliriz düşüncesiyle buradayız. Aynı zamanda SBS'ye hazırlanan çocuklarımızın yerel yöneticileri tanıması açısından onlarla küçük bir söyleşi yapıyoruz. Onlara genel bir bilgilendirme yapıyoruz, sosyal hayattan bilgiler vermeye çalışıyoruz. Diğer tarafından da okul öncesi çocuklarımızı ziyaret ediyoruz. Bu çocuklarımızın kişisel gelişimini sağlamak için yaptırdığımız özel silinebilir kitapçıklar var. Bu kitapçıkları çocuklarımıza hediye ediyoruz. Okulun ihtiyaçlarını imkanlarımız ölçüsünde gidermeye çalışıyoruz. Kurumlar arası işbirliğiyle benim ya da onun sorumluluğu demeden elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Bu birlikteliği bu şehrin eğitim sorunu çözülene kadar devam ettireceğiz" dedi.

 GELİŞME ÇAĞINDAKİ ÇOCUKLARIMIZA ELİMİZDEN GELENİ YAPMALIYIZ

Öğrencilerle yaptığı buluşmaları değerlendiren Fadıloğlu, şunları söyledi: "Gelişme çağında olan bu çocuklarımızın mutlaka bu tür konuşmacılara ihtiyacı olduğu kanaatindeyim. Artık bunlar üniversitelerde bir noktada zorunlu eğitim pozisyonuna getiriliyor. Üst düzey seminerler veriliyor. Ama ilköğretimde ve ortaöğretimde bizim gibi yöneticilerin mutlaka gelip hayatın içinden kesitler sunması gerektiğine inanıyorum. Çünkü biz bu millete hizmet ederken çocuğuna da, yaşlısına da, gencine de bu hizmeti götürmeye gayret gösteriyoruz. Sokakta bir temizlik meselesi varsa bunu çocukları eğiterek çözebilirsiniz. Bu eğitimin içinde bulunmak adına buralarda olmaya gayret gösteriyoruz."