FADILOĞLU'NDAN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın

         

          29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 86. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, tüm yurtta olduğu gibi, kurtuluş mücadelesinin meşalesini yakan Gaziantep’te de, Cumhuriyet Bayramını büyük bir coşku içerisinde kutladıklarını ve tarihi zaferlerin sevincini bir kez daha yaşadıklarını söyledi.

          Başkan Fadıloğlu, Türkiye Cumhuriyetinin, 72 milyonluk genç nüfusu, yer altı zenginlikleri, insani kaynakları ve stratejik konumu ile kuruluş yıllarındaki yükselişine ilelebet devam edeceğine dikkat çekerek, “Cumhuriyeti korumak ve yaşatmak her Türk Cumhuriyeti vatandaşının birinci vazifesidir. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk bu vazifemizi, “Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyet’i biz kurduk, O’nu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz? Ey Türk gençliği, birinci vazifen Türk istiklalini ve Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir... Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.” Sözüyle Türk milletinin vatan topraklarını korumada hiçbir güce boğun eğmeyeceğini işaret etmiştir.

       Dünya’da şehit adı taşıyan tek ilçe olduklarını ve ilçenin adına yakışır bir şekilde hizmet yapmaya gayret ettiklerini belirten Başkan Fadıloğlu, “İlçemize adını veren Mehmet Kamil, annesinin peçesine el uzatan düşman askerlerine direnişi ve şehit oluşuyla, Türk milletinin vatanını korumadaki hassasiyetini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Türk milleti doğusuyla batısıyla, kısacası tüm coğrafyası ve milletiyle Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacaktır, koruyacaktır…”

           Cumhuriyetimizin 86. kuruluş yıldönümünü ve Milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını içtenlikle kutluyorum. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Savaşımızın bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehitlerimizi rahmetle ve gazilerimizi şükranla anıyor, Sevgi ve Saygılar sunuyorum