“MİLLİ UZAY YOLCUMUZU UĞURLUYORUZ”

BİLİM ŞEHİTKAMİL’DE, “ALPER GEZERAVCI” HEYECANI VE GURURU YAŞANDI

Türkiye'nin uzaya ilk defa insan gönderme projesi kapsamında Alper Gezeravcı, 19 Ocak'ta Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) doğru yola çıkacak. Bu kapsamda, yüzlerce öğrencinin yararlandığı Bilim Şehitkamil’de, ‘Milli Uzay Yolcumuzu Uğurluyoruz’ temasıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

 

Türk Hava Kuvvetleri’nde 15 yıl savaş pilotluğu yapan Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunacağı Axiom Mission 3 (Ax-3) ekibinin 19 Ocak saat 00:49'da fırlatılması planlanıyor. Ax-3 mürettebatı NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden SpaceX Falcon 9 roketiyle fırlatılacak. Roket, yine SpaceX'in Dragon uzay aracını taşıyacak. Türkiye Uzay Ajansı’nın verdiği bilgiye göre Uluslararası Uzay İstasyonu’nda 14 gün kalacak olan Gezeravcı, orada 13 farklı bilimsel deneye imza atacak.

 

Alper Gezeravcı, Türkiye'den uzaya giden ilk insan olacak. Bu konuda öğrencilerde farkındalık oluşturmak ve bilgilendirmek adına Bilim Şehitkamil'de 'Milli Uzay Yolcumuzu Uğurluyoruz' temalı bir dizi etkinlik içeren bir program yapıldı.

 

ÇOK MUTLUYUZ, ÇOK GURURLUYUZ VE ÇOK HEYECANLIYIZ

Programa ilişkin açıklamada bulunan bilim Şehitkamil eğitmenlerinden Turan Yaman, şunları söyledi:

 

“Türkiye’nin ilk insanlı uzay programı kapsamında milli gururumuz olan Türkiye’nin uzaya gidecek ilk Astronotu Alper Gezeravcı’yı bu gece uzaya uğurlayacağız. Alper Gezeravcı’yı uzaya uğurlayarak, bilimin ufuklarını açacak yeni kapıdan Türk Bayrağını dalgalandıracağız. Bunun için de çok mutluyuz, çok gururluyuz ve çok heyecanlıyız. Bu heyecanı çocuklarımızla beraber yaşayarak, onlara Türkiye’nin yeni uzay misyonuyla alakalı yeni ufuklar sunmak istedik. Bu maksatla Türkiye genelinde bulunan bütün bilim merkezlerinde olduğu gibi biz de bilim merkezimizde astronomi ve uzay etkinlikleri düzenledik. Burada çocuklarımızı geleceğe hazırlıyoruz. Onların da ilerde birer Alper Gezeravcı gibi uzaya çıkmalarına şimdiden altlık hazırlıyoruz. Ben emeği geçen tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum.”

 

BÜYÜK BİR HEYECANLA ÖĞRENCİLERİMİZİN ETKİNLİKLERİNİ İZLEDİK

Vali Erdal Ata İlkokulu Sınıf Öğretmeni Kübra Küçükkahraman, programa ilişkin yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:

 

“Bugün, öğrencilerimizle birlikte Bilim Şehitkamil’e geldik. Böylesine önemli bir günde burada olmak hem öğrencilerim açısından hem de benim açımdan ayrı bir mutluluk verdi. Hem de böylesine anlamlı bir günde gelmek farkındalık oldu bizim için. Bu gece ilk defa bir Türk astronotumuzu uzaya uğurluyoruz. Bu sayede öğrencilerimiz de bugün uzaya uğurlayacağımız ilk Türk astronotumuzu tanıma imkânı buldular. Bu sayede bugün de Bilim Şehitkamil’de düzenlenen astronomi ve uzay programında çok güzel etkinlikler yaptılar. Bizler de öğretmenler olarak büyük bir heyecanla öğrencilerimizin etkinliklerini izledik. Ben bu etkinlikten dolayı Şehitkamil Belediyemize ve Bilim Şehitkamil’de bulunan eğitmen hocalarımıza teşekkür ediyorum.”