BAŞKAN FADILOĞLU, İZCİ KAMPINI ZİYARET ETTİ

Şehitkamil Belediyesine bağlı sosyal tesislerde eğitim gören çocuklar, kamp heyecanı yaşamaya başladı. Haftanın 3 günü geceli gündüzlü kamp yapan çocuklar, birlikte yaşamanın getirdiği sorumlulukları, paylaşma alışkanlığını ve deneyimli hocalar eşliğinde spor yaparak spor yapma alışkanlığı kazanıyor. Sabah erken saatlerde kalkıp güne kahvaltı ile başlayan çocuklar, daha sonra pentatlon sahasında birbirinden zorlu ve bir o kadar da eğlenceli parkurlarda sporlarını yapıyor. Akşam saatine kadar çeşitli aktiviteler yapan çocuklar akşam yaktıkları kamp ateşinin çevresinde bireysel yeteneklerini sergileyip eğlenceli vakit geçiriyor.

‘Sosyal Belediyecilik’ alanında çalışmalarını devam ettiren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, faaliyete geçirdiği pentatlon sahası ve izci kampı projeleriyle de öğrencilerin sevgilisi haline geldi. Gelişme çağındaki çocuk ve gençlerin sağlıklı gelişimlerini sağlamak adına hayata geçirilen Pentatlon ve İzci Kampı Projesi ile birlikte çocuklara spor alışkanlığını aşılanıyor.

Yapılan faaliyetler ile ilgili değerlendirme yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, şunları söyledi: “Biz, Dülük Tabiat Parkı’nı maksimum derecede kullanmak istedik. Aşağıdaki mesire alanıyla, biyolojik göletiyle bundan sonra yapılacak rekreasyon alanları ile birlikte özellikle de çocukların bedensel gelişimlerini sağlamak adına bu kampı hayata geçirmek istedik. Tabi burada amacımız 2 gece 3 gündüz formatında çalışarak daha fazla çocuğumuzun bu ortamdan faydalanmasını sağlamak. Şu anda okul devam etmesine rağmen bu şekilde alıyoruz. Okulların kapanmasından itibaren de yine aynı şekilde maksimum kapasitede ne kadar çok çocuk alabilirsek, burada çocuklarımızın fiziksel gelişimine katkı sağlayacağız”. Çocukların kişisel gelişimlerinin sağlıklı bir biçimde ilerlemesi için Şehitkamil Belediyesi olarak sürekli çalıştıklarına dikkat çeken Başkan Fadıloğlu, “Onların bireysel gelişimlerini tamamlamak adına özellikle paylaşmayı, arkadaşları ile doğa şartlarında nasıl yaşayacaklarını öğrenmeleri adına izcilik federasyonu vasıtası ile buradaki izci hocalarımız ile bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Eğitimin her kademesine verdiğimiz destek gibi burada da çocuklarımızın kişisel gelişimlerini tamamlamak adına yapılan bu bedensel faaliyet ile birlikte çocuklarımızın kişisel gelişimine katkı sağlamış olacağız” ifadelerini kullandı.Farklı yaş gruplarından kampa katılan çocuklar izci kampında farklı deneyimler yaşadıklarını kaydederek şu ifadeleri kullandı:

“Ailelerimiz belediyemize güvenip bizleri buraya kampa gönderiyor. Kaldığımız üç gün boyunca her türlü ihtiyacımız belediyemiz tarafından karşılanıyor. Burada yeni yeni arkadaşlıklar ediniyoruz. Sabah akşam burada birlikte vakit geçirip çeşitli oyunlar oynuyoruz. Daha önceleri ailemizden ayrı üç gün geçirmemiştik. Burada doğa şartlarına da ayak uydurmaya çalışıyoruz. Akşamları kamp ateşinin etrafında eğlenceli dakikalar geçiriyoruz. Bize bu imkanı veren Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na çok teşekkür ediyoruz.”

  Başkan Fadıloğlu, ziyaretinin bitiminde izci kampındaki öğrenciler ile hatıra fotoğrafı çektirdi.