Bİ DÜNYA ŞEHİTKAMİL'İ KONUŞTU

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


DÜNYA DİNLEYİCİ’Yİ KONUŞUYOR

28 Kasım – 04 Aralık tarihlerinde Kazakistan’da yapılan 33. Dünya Bilek Güreşi Şampiyonasında katılan Şehitkamil Belediyespor Bilek Güreşi takımı başarılı bir şekilde ilimize döndü. +90 kilogram sağ kol kategorisinde sporcumuz Mustafa Dinleyici Dünya Şampiyonu olurken, bu derece ile kariyerindeki 6 Avrupa ve 5 Dünya şampiyonluğuna bir yenisini daha ekledi. Sporcumuz 6 Kez üst üste Dünya şampiyonluğuna ulaşarak tarihte de bir ilke de imza attı. Yine aynı şampiyonada 75 kilogramda sol kol kategorisinde yarışan Fatih Mehmet Boz güçlü rakipler içinde çıkarak yarı final müsabakasında dördüncülüğü elde etmiş ve büyük bir başarıya imza attı.

Şampiyonadan dönen sporcular Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nu makamında ziyaret ettiler. Gerçekleşen ziyarete Şehitkamil Belediyespor Kulüp Başkanı Musa Yıldız, Şehitkamil Belediyespor Kulüp idari Menajeri Metin Alati, Şehitkamil Belediyespor Kulüp’ü Bilek Güreşi Antrenörü Yakup Cin ve sporcular katıldı.

54 ÜLKEDEN BİN’İN ÜZERİNDE SPORCU KATILDI

Türk bayrağını bir kez daha göklere çektirmenin gururunu yaşadıklarını dile getiren Dünya Şampiyonu Mustafa Dinleyici; “Kazakistan’ın başkenti Almatı şehrinde 54 Ülkenin katıldığı ve Bin’in üzerinde sporcunun yarıştığı zor bir turnuvaydı. Alnımızın akıyla çıktık. Allah’ıma şükürler olsun bana güvenenlerin yüzünü kara çıkartmadım. İstiklal Marşımızı Kazakistan’da da Dünya’ya dinletmenin gururunu yaşıyorum. Bizden desteklerini esirgemeyen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na çok teşekkür ediyorum dedi.

Şampiyonaya katılan diğer sporcumuz Fatih Mehmet Boz ise güçlü rakipler içinde çıkarak yarı finale yükselmenin mutluluğunu yaşıyor. 75 kilogramda sol kol kategorisinde yarışan Boz; “ Her zamanki gibi zor bir turnuvaydı. 54 ülkenin katıldığı bir turnuvada Dünya şampiyonu olmak ve Türk bayrağını dünyaya karşı dalgalandırmak bizim için çok onur verici bir olay. Bize desteklerinden dolayı herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Şehitkamil Belediyespor Kulüp Başkanı Musa Yıldız ise; “ Sporcularımızı kutluyorum. Turnuvaya hazırlanırlarken büyük bir özveri ile çalıştılar. Ve neticesinde Dünya şampiyonluğu geldi. Başta bizlere 6 Avrupa 6 Dünya şampiyonluğu kazandıran ve göğsümüzü kabartan Mustafa Dinleyici kardeşime ve turnuvada 4. olan diğer sporcumuz Fatih Mehmet Boz’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

BU GURUR HEPİMİZİN

Türk bayrağını dünyada göndere çekebilmekten duydukları mutluluğu dile getiren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu; “Kazakistan’da düzenlenen 33. Dünya Bilek Güreşi Şampiyonasında iki sporcumuz ödül almaya hak kazandı. +90 kilogram sağ kol kategorisinde sporcumuz Mustafa Dinleyici 6. kez Dünya Şampiyonu olurken, diğer yandan 6 kez Avrupa birinciliği olan bir sporcumuz. Diğer sporcumuz Fatih Mehmet Boz 75 kilogramda 4’üncülük aldı. Tabi esas olan burada ülkemizin bayrağını dünyada göndere çekebilmekti. Şehitkamil Belediyespor Kulüp Başkanımıza, yöneticilerimize ve sporculara çok teşekkür ediyorum. Başarmak kolay değil bir emek vermek gerekir. Bu bir emek neticesinde ortaya çıkıyor. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.