DÜLÜK KÜLTÜRLERİN BULUŞMA NOKTASI

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Prof. Dr. Winter; “ Başkanımız Bize Her Zaman, Her Konuda Yardımcı Oluyor”

Kazı çalışmalarının bu dönem sonuna geldiklerini dile getiren Kazı Başkanı Prof. Dr. Engelbert Winter; “ Şehitkamil Belediye Başkanımız bize lojistik destek konusunda her zaman yardımcı oldu. Kazılarımız bu dönem sona gelindiği için başkanımızı ziyaret etmek istedik. Bu ziyaret beni çok mutlu etti. Ortak çalışmamız sayesinde yine oldukça iyi bir sezon geçirdik. Başkanıma ve ekibine bizi yalnız bırakmadıkları için sonsuz teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Başkan Fadıloğlu; “ Çıkan Eserler Gaziantep Müzesine Teslim Edildi”

2 Aylık sürede 50 kişilik bir ekip ile kazı çalışmalarının sonuna gelindiğine değinen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu; “ Bu yapılan çalışmalarda ortaya çıkan eserler Gaziantep Müzesine teslim edildi. Yapılan araştırmalar neticesinde toplanan dokümanlar, incelenmeye tabi tutulacak. Bunların neticesinde kazı yaptığımız yer olan Dülük Antik Kenti’nde hangi medeniyetlerin hangi tarihlerde neler yaptığını ve mimari unsurlarla buradaki yaşam tarzları olarak neler kullanıldığını gözlemlemek adına sıkı bir mutfak çalışması yapılacak” dedi.

Başkan Fadıloğlu; “Bu Kazılar Özel Hassasiyet İstiyor”

Prof. Dr. Engelbert Winter Kazı Başkanlığında Dülük Antik Kenti’nde güzel sonuçlar aldıklarına da değinen Başkan Fadıloğlu; “Uzun yıllardır kazı çalışmaları devam ediyor, hala sonuç alınamadı gibi yaklaşımlar oluyor. Dünyada Yüzyıllık kazı yapılan yerler var. Bu kazılar özel hassasiyet isteyen konular, olması münasebetiyle iş makinesi ile değil ellerle yapılıyor. Alman Münster Üniversitesi tarafından yapılan bu kazı çalışmaları bu yıl olduğu gibi önümüzdeki yıllarda da devam edecek. Bizim bu kazı çalışmalarının içinde bulunmamız doğru değildir. Ancak kendi bölgemizde olduğu için, çalışmalara lojistik destek veriyoruz. Şartları daha elverişle hale getirmek ve burada huzurlu rahat bir ortamda çalışma yapmalarına gayret ediyoruz. Ben tüm ekibe Kazı Başkanı Prof. Dr. Engelbert’in şahsında teşekkür ediyorum. İnşallah bu çalışmalar neticelenir ve ortaya çıkan raporlar tarihe, Dünya kültür mirasına ışık tutar” dedi.