GAZİLİK HAFTASI DAMA TURNUVASI BAŞLADI

DAMA OYUNU AKIL VE ZEKAYI GEREKTİREN BİR OYUN

Şehitkamil Belediyesi Atatürk Kültür ve Spor Merkezinde Gazilik Haftası Dama Turnuvası’na Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Gaziantep Dama Dernek Başkanı Hüseyin Köylüce ve çok sayıda yarışmacı katıldı. Turnuvanın açılış konuşmasını yapan AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, “Dama oyunu yaklaşık 3 bin 500 yıllık tarihi olan bir oyundur. Dama oyunu akıl ve zekayı gerektiren bir oyun. Dama oyununu oynamak için bir zekaya ve iyi bir hafızaya sahip olmak lazım. Bunlardan daha önemi iyi bir oyun planı kurmak gerekmektedir. Ben buradan tüm yarışmacı arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Şehitkamil Belediye Başkanımız sayın Rıdvan Fadıloğlu’na ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir’e öncelikle böylesine anlamlı bir turnuvayı düzenledikleri için teşekkür ediyorum” dedi.

 

MİLLETE HİZMET EDEN HER UNSURDA BİZ TAŞIN ALTINA ELİMİZİ KOYARIZ

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise, “Şehitkamil Belediyesi olarak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü ile birlikte değişik branşlarda faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. Özellikle satrançla ilgili geçmiş dönemden başlayıp, geleneksel hale gelen 23 Nisan, 19 Mayıs, 29 Ekim turnuvalarının yanı sıra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüzün talebi doğrultusunda bugün ilkini gerçekleştireceğimiz dama turnuvasıyla da yeni bir başlangıç yapıyoruz. Şehitkamil Belediyesi olarak her zaman söylediğimiz bir şey var, bu millete hizmet eden her unsurda biz taşın altına elimizi koyarız. Ben turnuvanın düzenlenmesini sağlayan Milletvekilimiz sayın Şamil Tayyar beye, desteklerini sağlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüze teşekkür ediyor, tüm yarışmacılarımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.

 

DAMA, ŞEFFAFLIKTIR, BERRAKLIKTIR

Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir ise, “Gaziantep Dama turnuvasına vesile olan Milletvekilimiz sayın Şamil Tayyar beye şahsım ve tüm yarışmacılar adına teşekkür ediyorum. Hepimizin dama ile ilgili bir anısı vardır. Dama, şeffaflıktır, berraklıktır. Dama bir zeka gerektiren oyundur. Bu vesileyle dama turnuvamızı geleneksel hale getireceğiz. Bu turnuvamız bir başlangıçtır, bundan sonra da bunu Türkiye geneline yayacağız” şeklinde konuştu.

 

Turnuvaya katılan yarışmacılar ise, böyle bir etkinliğin düzenlenmesinden dolayı mutlu olduklarını belirterek, emeği geçen protokol üyelerine teşekkürlerini ilettiler.

 

Yapılan açılış konuşmalarının ardından Dama Turnuvasın açılış hamlesini AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu yaptı. İki gün sürecek dama Turnuvasının başlamasıyla birlikte, yarışmacılar kıyasıya hamlelerini yaptı. Gaziantep Dama Dernek Başkanı Hüseyin Köylüce desteklerinden dolayı günün anısına Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar’a cam işlemeli esmaül hüsna hediye etti.