'OKU OYNA ZİNDE KAL'

Gerçekleştirdiği başarılı sportif projelerle toplumun her kesimine düzenli beslenme ve spor yapma alışkanlığını kazandırmayı amaçlayan Şehitkamil Belediyesi, hayata geçirdiği yeni projesi  “Oku, Oyna, Zinde Kal”  ile çocuk ve genç yaştaki öğrencilerin bu kez zihinlerini ve kalplerini doyuracak. Futbol Antrenörleri Derneği Gaziantep Şubesi ile işbirliği içerisinde düzenlenen futbol turnuvasında projeye start verildiğini ifade eden Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı M. Hayri Özkeçeci, Şehitkamil Belediyesi olarak sporcu öğrencilerin çok yönlü gelişimine büyük önem verdiklerini söyledi.

 

DÜZENLİ OKUMA VE SPOR YAPMA ALIŞKANLIĞI KAZANACAKLAR

Yeşil sahada U 12 kategorisinde düzenlenen turnuvanın açılış seremonisinde proje ile ilgili bilgiler veren Başkan Yardımcısı Özkeçeci, “Şehitkamil Belediye Başkanlığı olarak çocuklarımızın, gençlerimizin sporla tanışmaları ve sportif aktivitelerde yer alabilmeleri adına organizasyonlarımızı hız kesmeden devam ediyoruz. “Oku, Oyna, Zinde Kal” projesi ile düzenli spor ve beslenme alışkanlıklarının yanı sıra çocuklarımızın düzenli kitap okuma alışkanlığı kazanmalarını arzuluyoruz. Proje kapsamında katılımcı tüm sporcularımıza farklı konularda kitaplar armağan edeceğiz” dedi.

 

ÖRNEK SPORTİF PROJELER ŞEHİTKAMİL’DE HAYAT BULUYOR

8 farklı spor kulübünden 160’ın üzerinde yıldız kramponun katılımıyla gerçekleştirilen Oku, Oyna, Zinde Kal Projesi Futbol Turnuvasını değerlendiren Şehitkamil Belediye Spor Kulübü Basın Sözcüsü Halil Uğur, Şehitkamil Belediyesinin örnek sportif projelerle başarıyla imza attığını kaydetti. turnuvaya ilişkin değerlendirmede bulunan Uğur, “Şehitkamil Belediyemiz, yıl içerisinde organize ettiği sportif organizasyonlarla geniş kitlelerin, nitelikli şartlarda spor yapmasına, zararlı alışkanlıklarla ilgili bilgilendirilmesine vesile oluyor. Örnek alınması gereken sportif organizasyonlar, gençlerimizin zihin ve beden sağlığına büyük katkı sağlıyor.  Aynı zamanda bir sporcu velisi olarak bundan sonraki süreçte de sporcu öğrencilerimizin her kulvarda başarılı olmalarını sağlayacak bu tip organizasyonların sayısının artmasını arzuluyorum. Projenin hayata geçirilmesinde ve turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen herkesi kutluyorum”  şeklinde konuştu.

 

ÇOK ANTRENMAN ÇOK MAÇ ÇOK BAŞARI

Yıldız kramponların tatlı mücadelesine sahne olan futbol turnuvası sonrasında değerlendirmelerde bulunan futbol branşına yıllarını vermiş deneyimli teknik adam ve Oğuz Spor Kulübü Başkanı Ömer Akyılmaz, “Sportif organizasyonlar, başarıyı büyük oranda etkiliyor. Ne kadar çok antrenman,  ne kadar çok maç, o kadar başarı. İmkanlar verildiğinde şehrimizin çocukların neleri başarabileceği camiamızı bir araya getiren organizasyonlarda gözler önüne seriliyor. Spora yapılan yatırımların artması, nitelikli şekilde düzenlenen sportif organizasyonların sayılarının artması en büyük arzumuz. Turnuva sonrasında çocuklarımızın kitap ile ödüllendirilecek olmaları çok anlamlı. Tüm futbolcularımızın akademik alanda da başarıya koşmaları adına tüm spor adamları olarak elimizden gelenin fazlasını yapmalıyız” ifadelerini kullandı.