ŞEHİTKAMİL'DEN 1 YILDA 58 BİN 321 KİŞİYE SOSYAL HİZMET

ŞEHİTKAMİL’DEN HER YAŞ GRUBUNA AYRI HİZMET

Birbirinden farklı kurs ve etkinliklerle vatandaşların sosyal hayatına renk katan Şehitkamil Belediyesi, 7’den 77’ye her yaşta insanın faydalandığı 105 sosyal tesisle vatandaşlara farklı hizmet sunuyor. Aile eğitimi, el sanatları, bilgisayar kursu, okuma yazma, dikiş nakış kursları, etüt eğitim merkezi, bayan spor merkezi, izci kampı ve anaokulu gibi bir çok farklı branştaki eğitimleriyle çeşitli etkinlikler sunan Şehitkamil Belediyesi, 2014 yılı içerisinde sosyal tesislerinde bulunan etüt eğitim ve gençlik merkezi kurslarıyla, 13 bin 750 öğrenciye akademik destek eğitimi verildi. İnternet evinde ise 4 bin 321 kişi bilgisayar eğitimi görürken, 335 kişi ise MEB onaylı bilgisayar sertifikası verildi. Kuran-ı Kerim kursuyla 2 bin 48 kişi Kur’an-ı Kerim öğrenirken, 32 Sosyal Tesisi Aile Merkezinde açılan birçok el beceri kursuyla 10 bin 665 vatandaş hizmet gördü. Eğitim ve öğretimin temellerini baştan atan Şehitkamil Belediyesi, sosyal tesislerinde kurmuş olduğu Anaokullarıyla son bir yıl içerisinde bin 323 minik öğrenciyi ise ilkokula hazırladı. 3 bin 38 kişiye kişisel gelişim danışmanlığı ve aile danışmanlığı seminerleri verilirken, okuryazarı olmayan vatandaşlara ise 8 ayrı Aile merkezinde 234 kursiyere okuma yazma öğretilirken, 36 kişiye ise İngilizce kursu verildi. 2014 yılında bin 500 kişiye satranç eğitimi verilirken, sosyal tesislerde açılan 16 bayan spor merkezleriyle, 16 bin 244 bayan spor eğitimi aldı.  İzci kampı, pentatlon ve ip parkuru, paintball sahası ile ilçedeki gençlere yönelik olarak aktif doğa sporları yapma imkanı sunan Şehitkamil Belediyesi, son bir yıl içerisinde 2 bin 134 genç bu hizmetlerden faydalandı. 2014 yılı içerisinde açmış olduğu halk oyunları eğitimiyle bin 263 kişiye halk oyunları eğitim verildi.  Açmış olduğu 2 vücut Geliştirme Merkeziyle bin 645 kişi sporcuya spor yapma imkanı sundu. 2014 yılı içerisinde toplam 58 bin 321 vatandaşa hizmet sunarak büyük bir başarıya imza atan Şehitkamil Belediyesi, önümüzdeki yıllarda bu sayıyı arttırarak yoluna devam etmeyi hedefliyor.