'ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ CUMHURİYET KUPASI YÜZME YARIŞLARI' YAPILDI

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


ÇOCUKLARIN AÇILIŞ SEREMONİ GÖSTERİSİ YÜREK KABARTTI

Şehitkamil Belediyesi tarafından hizmete sunulan Alleben Yüzme Havuzu’nda gerçekleşen yüzme yarışmasına, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Hasan Coşkun, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan, Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Abdülkadir Gözegir, Şehitkamil Spor Kulübü Başkanı Musa Yıldız, Şehitkamil Belediyesi meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve çok sayıda saporcu aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından yarışma öncesi sporcu çocuklar tarafından açılış seremoni gösterileri yapıldı. Gösterilerde çocuklar ellerindeki Türk bayraklarını dalgalandırarak hep bir ağızdan şehitlerimiz için Onuncu Yıl Marşı’nı okudular. Yürek kabartan gösterilere veliler de destek vererek çocukları ayakta alkışladılar.

 

DENİZİ OLMAYAN GAZİANTEP’TE BU TESİSLERDEN MİLLİ SPORCU ÇIKARTACAĞIZ

Gösterilerden sonra şehitleri anarak bir konuşma yapan Başkan Fadıloğlu, “Vatan uğruna girdikleri çatışmalar neticesinde hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bugün gönül isterdi ki daha coşkulu daha eğlenceli bir şekilde bu programı yapalım. Ancak kader böyleymiş. Fakat geleceğimizin teminatı olan Cumhuriyetin asıl bekçileri olan gençlerimizin de önünün açılması adına bu tür faaliyetleri devam ettireceğimizi gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Bu havuzun şuana kadar resmi açılışı yapılmadı. Ancak geleneksel hale getirmiş olduğumuz 29 Ekim ve 23 Nisan etkinlikleri çerçevesinde yaptığımız satranç turnuvasının yanında bu sene bu havuzla birlikte yüzme sporunu da kattık” dedi.

“Ne mutlu ki bugün ilk turnuvamızda 339 sporcumuz yarışıyor” diyen Başkan Fadıloğlu, “Her zaman söylediğimiz bir söz vardı. Yalnızca denizi olan ülkelerden sporcular çıkmıyor. Denizi olmayan ülkelerden de sporcuların çıkacağını ifade etmiştik. Bununla birlikte Gaziantep’ten milli yüzücüler çıkartacağımızı ve en yüksek dereceleri elde edeceklerini rahatlıkla söylüyorum. Burada bize destek veren velilerimize çok teşekkür ediyorum. Eğitim veren hocalarımıza da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

“YÜZME SPORUNUN DA YAPILMASI GEREKEN ŞEHRE MUHTEŞEM TESİS”

Şehitkamil Belediyesi tarafından Gaziantep’e kazandırılan Alleben Yüzme Havuzu’nun şehre çok yakıştığını dile getiren Kaymakam Aydın, “Gaziantep ticareti ve sanayisi ile markalaşmış bir dünya kentidir. Dünya kentinde her şeyin yapılaması gerekmektedir. Yüzmenin de yapılması gerektiği marka şehirde gereken tesis Şehitkamil Belediyesi tarafından yapılmıştır. Bu tesis dizaynı ve kalitesi bakımından şehrimize çok yakıştı. Bu tesis yaparak şehrimize kazandıran başta Şehitkamil Belediye Başkanımıza ve ekip arkadaşlarına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

“GAZİANTEP SPORTİF FAALİYETLERDE DE MARKALAŞACAKTIR”

Çocukların sporcu olarak yetişmesini sağlamak adına birbirinden güzel tesisleri hizmete açan Başkan Fadıloğlu’na teşekkür eden Milletvekili Koçer ise, “Cumhuriyetimizin 89. Yıl dönümü nedeniyle böyle bir organizasyon gerçekleştirdiği için Şehitkamil Belediye Başkanımızı kutluyorum. 89 yılda Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana bu vatan için can veren, emek veren ve şehit olan tüm kardeşlerimizi, vatandaşlarımızı minnetle şükranla anıyorum. Alleben Yüzme Havuzu Gaziantep’in eski ve tarihi deresinin adını taşıyor. Burada bir tarihin ismini yüzme havuzunda yaşatarak böyle güzel bir yarışmaya ev sahipliği yapması bizim için büyük bir onurdur. Gaziantep’in sanayide, ekonomide ve birçok alandaki başarısını bundan sonra bu güzel tesislerde inşallah spor başarılarıyla gelmesini cani gönülden diliyorum.  İnşallah 2023 hedefinde Gaziantep’te sadece sanayi ve ekonomide değil, sportif başarılarda da marka olmasını yürekten diliyorum” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından dereceye giren 3 kulübe kupalarını ve dereceye giren sporculara madalyalarını protokol üyeleri takdim etti.