SESLERLE ANADOLU GAZİANTEPLİ SANATSEVERLERİ BÜYÜLEDİ

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


UNUTULMAZ BİR AKŞAM

Gaziantep Valiliği ve Şehitkamil Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilen “Seslerle Anadolu" isimli müzikli oyun sanat severlerle buluştu. Gazianteplilerin yoğun ilgi gösterdiği müzikal izleyenlerden tam not aldı. Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezinin, 1070 kişilik Mehmet Akif Ersoy Salonunda gerçekleştiren gösteriler izleyenleri adeta büyüledi. Birçok defa ayakta alkışlanan gösteriler sanatseverlere unutulmaz bir akşam yaşattı. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçıları tarafından Şadi Erdoğan yönetiminde gerçekleştirilen 1 perdelik müzikalli oyunda, Anadolu’nun çeşitli yörelerinden türküler söyleyerek skeçler canlandırıldı.

SESLERLE ANADOLU

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Şadi Erdoğan’ın araştırmasını yapıp metnini yazdığı “Seslerle Anadolu” adlı yapıtın türkü düzenlemelerini ve müziklerini Ali Aykaç hazırladı.

Sahne düzeni Murat Akar’a, koreografisi Özden Aktürk’e ait olan eserin sahne ve kostüm tasarımını Nursun Ünlü, ışık düzenini Fuat Gök gerçekleştirdi. Eserin anlatıcısı olan “Meddah” rolünde Şadi Erdoğan ile Murat Akar’ın yer aldığı eserde, tenor Metin Turan ve Ayhan Uştuk, soprano Sema Özer ile Gül Seçkin, mezzosoprano Şebnem Algın ve Oylun Erdayı, bas Sabri Karabudak ve Mithat Karakelle rol aldı.

Meddah’ın sunumuyla başlayan eserde, “Benden Selam Söyle Bolu Beyine”, “Beyaz Giyme Toz Olur”, “Ben Seni Sevduğumi Dünyalara Bildirdim” gibi şarkı ve türküler de sanatçılar tarafından seslendirildi. Eski İstanbul, Roman havası, Zeybek havası, Mevlevilik ve sema, horon, halay, Karagöz-Hacivat ile gölge oyunu geleneği de müzikalle sahnelendi.

AYAKTA ALKIŞLANDI

Sinevizyon ile desteklenen eserin final bölümünde, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet’n kuruluşu anlatıldı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün görüntülerinin de sinevizyon aracılığıyla sahneye geldiği yapıtta, Onuncu Yıl Marşı’nın seslendirilmesiyle salonda alkışlar koptu. Müzikali seyredenler dakikalarda hem oyunu hem de oyuncuları ayakta alkışladı.