BAŞKAN FADILOĞLU, YENİ ŞEHİTKAMİL'İ ANLATTI

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


“Spor Salonumuzu İhtiyaçlara Göre Yeniledik”

İnsanların kafasında soru işareti bırakmadan, önyargıları aşmayı istiyoruz diyen Başkan Fadıloğlu; tüm hemşerilerine mutlu ve huzurlu günler dileyerek yayına başladı. Canlı yayının yapıldığı yer olan Şehitkamil Atatürk Kültür ve Spor Salonu hakkında gelen soru üzerine; “Biz aslında burayı sadece spor değil aynı zamanda bir kültür merkezi olarak görüyoruz. Burada sporun yanı sıra kurs ve seminerlerin düzenlenebileceği alanlar da bulunuyor. Bizler burayı günü ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını göz önüne alarak elden geçirdik” dedi.

“Hedefimiz Alt gelir Grubundaki İnsanlarımıza Ev Sahibi Olma İmkanı Sağlamaktır”

1+1 ile ilgili olarak ise; “Örnek dairelerimiz hazırlandı. Yakında bunların tanıtım görüntüleri dağıtılacak. Burada amacımız, alt gelir grubundaki insanlarımıza yaşam alanları oluşturmaktır. Sosyal Konutlarımızın satışı için ana şartları ortaya koyuyoruz. Öncelikli koşulumuz; Evli olmak ve kendisinin ve ya kendisiyle yaşayan çocuklarının üstüne herhangi bir mal varlığı olmamasıdır

Konutları peşin veya banka kredisiyle vermeyi düşünüyoruz. Alacak olan vatandaşlarımızın maddi durumlarını göz önüne alarak, onlara yardımcı olmak için çeşitli bankalarla krediler konusunda görüşüyoruz. Dileyen tabi ki kendi anlaşacağı bankadan aldığı krediyle de bu evlere sahip olabilir. Yoğun bir talep olursa şartları sağlayan vatandaşlarımız arasında kura çekimi yapmayı düşünüyoruz. 1+1 evlerimiz 288 adetten oluşuyor. Bu ilk konut projemizdi, bunu 2+1 konut projeleriyle devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

ŞKM; Kongre Turizmine ve 365 Gün Kültür Etkinliklerine Ev Sahipliği Yapacak

Başkan Fadıloğlu Kültür merkezine ŞKM (Şehitkamil Kültür Merkezi) adını verdiklerini söyleyerek; “Gaziantep’i bir kongre ve 365 gün kültürel faaliyetlerle geçen bir şehir haline getirmeyi hedefliyoruz. 1 adet 800, 2 adet 200 ve 4 adet 40 kişilik salon, ofisler, 6 dilde tercüme sistemi ve akustik yapısıyla kendinden söz ettirecek bir merkez ortaya çıkıyor. Ayrıca engelli kardeşlerimizin rahatça hareket etmeleri için ŞKM, özel bir dizaynda inşa ediliyor. Şunu da söylemek isterim ki bu merkez birçok projemizde olduğu gibi tamamen kendi mühendis ve mimarlarımız tarafından inşa ediliyor” diye konuştu.

Yarı Olimpik Yüzme Havuzları Hayata Geçiyor

Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’yla ilgili olarak da Başkan Fadıloğlu; “Yarı Olimpik Yüzme Havuzumuzun ihalesi yakında yapılacak, öncelikle İbrahimli bölgesinde, daha sonra da Şehitkamil Semt Stadı’nda bu projeyi uygulamayı düşünüyoruz. Kesin olmamakla birlikte Çıksorut için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Havuzumuz Olimpik standartlarda olmasının yanında içinde engelli vatandaşlarımızın tedavi süreçlerine yardımcı olmak için Hidroterapi havuzu da yer alacak. Ayrıca Step ve aerobik salonlarıyla halkımızın tüm spor aktivitelerini bir arada yapabileceği bir mekan olmasını istiyoruz” açıklamasını yaptı.

Dülük Mesire Alanı’na Yeni Bir Gölet

Dülük Mesire Alanı için hedeflenen projenin ana hatlarını tamamladıklarını ancak suni bir gölet yapmayı hedefledikleri ve oturma gruplarında da yeni çalışmalar gerçekleştirmek istediklerini belirten Başkan Fadıloğlu; çalışmaların Kış’ın sonlarına doğru tamamlanacağını vurguladı.

Sosyal Sorumlulukta; STK ve Kurumlar İle Birçok Proje Hayata Geçirildi

Sosyal Sorumluk Projelerine Şehitkamil’in bu dönem ayrı bir önem verdiğini vurgulayan katılımcılar Başkan Fadıloğlu’ndan çalışmalar hakkında bilgi almak istediler. Başkan Fadıloğlu ise ; “Son olarak GTO, Gaziantep Üniversitesi, Şehitkamil Belediyesi ve İşkur işbirliğiyle “Halıda Sihirli Eller Projesi”ni gerçekleştirdiklerini söyleyerek; bu projeyle kadınlarımız iş hayatına dahil edilirken aynı zamanda pozitif ayrımcılık için gerekli bilgi donanıma da kavuşacaklarını belirtti.

Başkan Fadıloğlu; Bi’ Dünya yeşil Projesini Orman Bakanlığıyla ortaklaşa yürüttüklerin, projenin genel bir çevre eylem planından oluştuğunu vurguladı.
Türk Anneler Derneği ile yapılan Beyaz Umutların ise Gaziantep’in yüz ak’ı olduğunu anlatan Başkan Fadıloğlu; “Bu bölgeden geçen kişiler Bodrum gibi göründüğünü söylüyorlar” dedi.

Gagiad’ın engelliler için hazırladığı projenin ortağı olduklarını söyleyen Başkan Fadıloğlu engelli kardeşlerimiz için sesli kütüphane kurulduğunu belirtti.
Sosyal Sorumluluk Projeleri’ni hazırlarken konunun uzmanı olan STK ve Kurumlarla sürekli iletişim içinde olduklarını vurgulayan Başkan Fadıloğlu; “Amacımız, ihtiyaçlara cevap veren projeler hazırlamak” diye konuştu.

Onat Kutlar’da Vatandaşlarımızın Yaşam Şekline Saygı Göstererek, Kentsel Dönüşümü Uygulayacağız

Onat Kutlar Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesine değinen Başkan Fadıloğlu; “Burada yaşayan vatandaşlarımızla oturup konuştuk. Kendileri ve şehrimiz için en iyi çözümü bulmaya çalıştık. Artık şehrimizin girişi Beylerbeyi Bölgesi olmaya başladı ve kentin giriş kısmında gri betonarme bir yapı hiç hoş değil. Ancak bizler vatandaşlarımızın yaşam şekillerine de saygı gösteriyoruz. Bunun içinde buradan kısmi bir müjde vermek istiyorum, Kentsel Dönüşüm Projesi’nin alanını daraltarak yol üstünde bulunan kısımlarda uygulamaya karar verdik. Tabi ki iç tarafta kalan evlerin de sıva ve boya işlerini eksiksiz yapmaları şartıyla. Bu hem şehrin görünümü için hem de vatandaşlarımızın sağlıklı ortamlarda yaşamaları için gerekli. Biz elimizi taşın altına koyuyoruz “böyle gelmiş böyle gider” mantığında olmadık ve olmayacağız” dedi.

Başkanlarla “Ortak Akıl” Buluşması

Eski Başkanlarla yapılan görüşmenin hatırlatılması üzerine de Başkan Fadıloğlu; “Sağolsun başkanlarımız bizi kırmayarak davetimize katıldılar. Onlarla daha iyi ve güzel bir Şehitkamil için neler yapabiliriz bunu konuştuk fikir alışverişinde bulunduk“ şeklinde konuştu.

Hep Birlikte En Doğru Sonuca Ulaşıyoruz
Doğruyu bulmak adına meclislerinde çok sesliliği savunduklarını anlatan Başkan Fadıloğlu “Tartışma ve eleştiriler hep birlikte en doğru sonuca ulaşmamızı sağlıyor. Önemli olan ortak akılla doğruyu icra etmektir” dedi.

Şehitkamil Belediye İşlemlerini İnternetten Yapmak Artık Çok Kolay

Bilgi işlem’de uygulanan yenilikleri anlatan başkan Fadıloğlu; “Vatandaşlarımız fatura ödemelerini TÜBİTAK güvenlik altyapısıyla hazırlanan sitemde kolayca yapabilecekler. İnternet sayfamızda ilgili kısma girdiklerinde onlara neyi nasıl yapacaklarına dair hem görüntülü hem online hem de telefon aracılığıyla destek verilmektedir” şeklinde konuştu.

Programın bitiminde tüm halkımızın mutlu, huzurlu ve güven içinde yaşadığı bir yıl dileyen Başkan Fadıloğlu; tüm vatandaşların, çalışmalarında kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.