İBRAHİMLİ SPOR MERKEZİ'NDE RAMAZAN MESAİSİ

Farklı branşlarda binlerce sporcuyu misafir eden İbrahimli Spor Merkezi’nde Ramazan ayı mesaisi alanında uzman eğitmenler tarafından oluşturulan kişiye özgü programlarla devam ediyor. Faaliyete geçtiği ilk günden itibaren 7’den 70’e tüm üyelerinin sürdürülebilir spor alışkanlıkları kazanması konusunda önemli çalışmalara imza atılan İbrahimli Spor Merkezi’nde katılımcı üyelerin sağlığını koruyarak spor faaliyetlerini sürdürmeleri adına antrenman programları büyük bir titizlikle oluşturuluyor.

 

SPOR YAPMA ALIŞKANLIĞINDAN VAZGEÇİLMEMELİ

Kazanılan ve yaşam boyu sürdürülmesi gereken spor yapma alışkanlığından Ramazan ayı boyunca da vazgeçmemesi gerektiğini belirlenen İbrahimli Spor Merkezi Fitness Antrenörü ve Milli Sporcu Burak Özalkan, Ramazan ayında İbrahimli Spor Merkezi’nde gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 

“Ramazan ayında günlük programımızda değişiklikler kaçınılmaz oluyor. Ancak bu bir aylık süreçte daha önceden edinmiş olduğumuz sağlıklı beslenme ve spor alışkanlıklarımızdan vazgeçmemeliyiz.  Ramazan ayında programlı ve uygun saatlerde yapılan sporun büyük faydaları varken, bilinçsiz ve zamansız yapılan spor vücutta önemli ve kalıcı hasarlara neden oluyor. Ramazan ayı boyunca antrenmanlar iftar saatine yakın ya da iftardan 2 saat sonra yapılmalı. İftar sonrası bolca su tüketebilir. Yine iftarı yaptıktan yaklaşık 1 buçuk 2 saat sonrasında hem yediklerimizi hazmetmiş hem de sıvı tüketme olağanımız oluyor. Ramazan ayında bilinçsiz spor yapmak en basit anlatımla yüksek şiddetli kardiyo egzersizi veya ağırlık antrenmanı yapmak kasların kendini yenilemesi için yeterli miktarda besin kaynağı bulamamasından dolayı kas liflerin kendini yenileyememesine sebep oluyor. Bu durum ise sakatlanma riskini artırıyor. İbrahimli Spor Merkezi’nde gün boyunca eğitmenlerimiz, üyelerimize en doğru bilgiyi aktarmak için titiz bir mesai yürütüyor. 7’den 70 herkesi Ramazan ayında sağlıklı ve hareketli bir yaşam sürmeye davet ediyoruz.”