'OCAKTAN ARALIĞA' ADLI GÖSTERİ SANATSEVERLER İLE BULUŞTU

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde (ŞKM) sahnelenen ‘Ocaktan Aralığa’ adlı gösteriye, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Baro Başkanı Av. Ali Elibol, Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanı Sıtkı Severoğlu ve Şehitkamil Belediye Meclis Üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda Antep savunmasını anlatan şiirler okundu.

ANTEP SAVUNMASI BİR KEZ DAHA GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTI

Gaziantep’in önemli kahramanlarından Şehit Kamil’in şehit edilişinin 93. Yıl dönümü münasebetiyle tamamen gönüllülük esasına dayanarak çeşitli meslek guruplarından oluşan oyuncular, Professionallara taş çıkarırcasına Antep savunmasında yaşanan olayları canlandırdılar. Antep’in ne zorluklarla düşman işgalinden kurtarıldığını ve unutulmayan kahramanlarının anlatıldığı ‘Ocaktan Aralığa’ adlı gösteri izleyen tüm vatandaşların göğsünü kabarttı. Kahramanlıklarla dolu Antep savunmasında kadınların cepheden cepheye top ve mermi taşıdığını anlatan, annesinin peçesini açmaya yeltenen Fransız askerlerine canı pahasına taş ve yumruklarıyla saldıran 14 yaşındaki Şehit Kamil ile vatan ve bayrak uğruna yokluk içinde ölümüne direniş yapan gençlerin mücadelesinin canlandırıldığı gösteri büyük beğeni topladı. Yaklaşık 2 saat süren gösteri sonunda alkış yağmuruna tutulan gönüllü oyuncular, herkesin takdirini kazandı. Gösterinin ardından sahneye çıkan Başkan Fadıloğlu ise gönüllü oyuncuları tek tek tebrik ederek çiçek takdiminde bulundu.

 “GEÇMİŞİMİZ İLE NE KADAR GURUR DUYSAK AZDIR”

Gaziantep’in geçmişte çok kez kahramanlık destanı yazarak düşman işgallerini yokluk içinde bertaraf ettiğini söyleyen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Atalarımız vatan ve bayrak uğruna canlarından vaz geçerek hep birlikte onurlu bir direniş mücadelesi göstermişler. Silahlarla donanan ve mühimmatı bol olan düşman işgalcilerine sıfır mühimmat ile saldırmışlar. Özellikle annesinin peçesini açmaya yeltenen Fransız askerlerine taş ve yumruklarıyla saldıran 14 yaşındaki Şehit Kamil bu onurlu direnişin simgesi olmuştur. Şehit Kamil’in şehit edilişinin ardından Antep halkı ayaklanarak top yekün düşman işgalcilerine karşı gelmiştir. Kadınların bile cepheden cepheye koştuğu savunmada tüm imkansızlıklara rağmen Antep halkı inançla düşmanı dize getirmiştir. Böyle bir geçmişin evladı olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Gaziantep’in önemli kahramanlarından Şehit Kamil’i anmak ve Antep savunmasını aşılamak için Gaziantep Folklor Kulübü işbirliğinde böyle bir gösteri düzenledik. Gönüllü olarak gösteride görev alan tüm oyuncuları tebrik ediyorum” dedi.

"GÖSTERİYİ HAYRANLIKLA İZLEDİK”

Antep savunmasının canlandırıldığı gösteriyi çok beğendiklerini ve hayranlıkla izlediklerini dile getiren vatandaşlar ise, “Şehitkamil Belediyemiz sosyal ve kültürel anlamda çok güzel çalışmalarda bulunuyor. Bizlere her gün farklı etkinlikler sunarak sosyalleşmemizi sağlıyor. Bu gece sahnelenen gösteri çok güzeldi. Antep savunmasının canlandırıldığı gösteri hepimizin göğsünü kabarttı. Geçmişte atalarımızın nasıl bir onurlu mücadele verdiğini gördük. Bizlerde Gaziantepli olmaktan dolayı gurur duyuyor ve bizlere unutamayacağımız bir gece yaşatan Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkür ediyoruz” diye konuştular.