OYUNCAKİSTAN PARKI BİNLERCE KİŞİYİ AĞIRLADI

Binlerce sporcu öğrencinin katılımıyla Oyuncakistan Parkında gerçekleştirilen Şehitkamil Belediyesi Spor Şenliğine gündüz yapılan etkinliklerde olduğu gibi gecenin ilerleyen saatlerine kadar vatandaşlarda büyük ilgi gösterdi. 7'den 70'e herkese hitap eden sportif stantlarda aile boyu ödüllü yarışmalar, halk oyunları ve seyirlik oyunlar, hep birlikte söylenen Gaziantep türküleri katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Teknolojinin gelişmesi ve oyun oynama alışkanlığının ekran başıyla sınırlı kalmasıyla birlikte unutulmaya yüz tutan halat çekme, çuval yarışı, ağızda yumurta taşıma yarışması, ip atlama gibi neşeli etkinlikler geçmişi geleceğe taşıdı, katılımcılardan becerilerini gösterme fırsatı sundu.

 

SPORU SEVDİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ

2017 Yaz Spor Okullarında 14 binin üzerinde sporcuya farklı branşlarda eğitim verdiklerini bundan sonraki dönemde de daha geniş kitlelere düzenli spor yapma alışkanlığı kazandırmak istediklerini ifade eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Oyuncakistan Parkında gerçekleştirilen spor şenliğinde gece boyunca devam eden birbirinden renkli etkinliklerle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 

"14 binin üzerinde sporcu öğrencimiz yaz tatili boyunca farklı branşlarda eğitimlerini başarıyla tamamlayarak, sertifika almaya hak kazandılar. Bizde bu başarıyı renkli etkinliklerin gerçekleştirdiği ve tüm halkımıza açık bir şenlik ortamına taşıdık. Adeta karnaval havasında geçen etkinliklerde gün boyu ilgi hiç azalmadı, artarak devam etti. Binlerce vatandaşımızı misafir ettiğimiz Oyuncakistan parkında, her yaş grubuna yönelik planlanan etkinliklerle tüm katılımcılarımıza aile boyu yarışarak eğlenme fırsatı sunduk. Geçmişten izler taşıyan çuval yarışı, halat çekme, ip atlama, yumurta taşıma yarışı gibi etkinliklere gençlerimizin ilgi göstermesi bizleri mutlu etti. Halk oyunları gösterileri ve seyirlik organizasyona renk katarken, çocuklarımızın keyifle söylediği şarkılar esnasında gözlerindeki mutluluk geceyi aydınlattı.

 

SPOR ŞENLİĞİ TAM NOT ALDI

Şehitkamil Belediyesi bünyesinde gerçekleştirilen sportif faaliyetlerin tanıtıldığı ve branşa özgü etkinliklerin gerçekleştirildiği Şehitkamil Belediyesi Spor Şenliği katılımcılardan tam not aldı. Şenliğin ziyaretçileri organizasyonun büyük bir titizlikle hazırladığını belirterek gün boyunca kendilerine sportif eğlence imkanı sunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'na teşekkürlerini sundular.

 

Gece boyunca gerçekleştirilen etkinlikler esnasında Oyuncakistan Parkını ziyaretçilerini sürpriz etkinliklerle misafir eden Şehitkamil Belediyesi, sportif etkinliklerde başarı gösteren vatandaşlara doğa dostum armağanlarla ödüllendirmeyi de ihmal etmedi.