ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ'DEN ÖĞRENCİLERE ZİHİNSEL GELİŞİM KONFERANSI

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Seminere Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu, Başkan Yardımcısı Abdülcabbar Özkara ve çok sayıda öğrenci katıldı.

“BAŞARI VE BAŞARISIZLIKTA ÇOCUKLARIMIZIN YANINDAYIZ”…

Başkan Fadıloğlu yapmış olduğu konuşmada; “Gençler eğitim sistemi içerisinde, Üniversite sınavını hayatlarının dönüm noktası olarak görüyorlar. Yetenekleri doğrultusunda yeterince yönlendirilemeyen, öğrencilerimiz üniversite kapısına geldiğinde tıkanan bir sistemle karşılaşıyor. Çocuklarımızın kendi hayatlarını daha iyi yönlendirmeleri ve üniversite beklentileri karşısında hayal kırıklığı yaşamamaları için vizyonlarını geliştirmeliyiz” dedi.

Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu öğrencilere hitaben; “Bugün karşınızda bir belediye başkanı olarak değil evladı sınava girecek bir veli olarak konuşuyorum. Hayatlarınızı Üniversite sınavına endekslemeyin, eğitim önemli bir unsurdur ancak insanın kendisini geliştirme sürecinin de sadece bir parçasıdır. En iyi Üniversiteleri derecelerle bitirebilirsiniz ancak, bunu insani ilişkilerinizle birleştiremediğiniz sürece bir anlam ifade etmez. Bizler, bu zihinsel gelişim sürecinde sizlere yardımcı olacağını düşündüğümüz sayın hocamız Ziya Baran’ı konuşmacı olarak seminerimize davet ettik. Hocamız üç günlük bir programla sizlere tavsiyelerde bulunacak.

Hayatta kendinize olan güveninizi asla kaybetmemeniz gerektiğini ve bizler için çok değerli olduğunuzu bir kez daha vurgulamak istiyorum.”dedi.

“ ÖNCE BAŞARIYA İNANMALIYIZ”…

Daha sonra öğrencilere hitap eden Ziya Baran, öğrencilere sadece sınavlara değil, hayata nasıl hazırlanmaları gerektiği konusunda bilgiler verdi.

Her insanın içinde başarıyı yakalayacak bir potansiyel olduğunu belirten Baran “Önemli olan öncelikle bu potansiyeli açığa çıkarmak ve başarılı olacağına inanmak. Elbette aynı zamanda başarıyı yakalamak için çalışmak” dedi.
Dünyada başarılı olan tüm liderlerin geldikleri aşamayı öncelikle bu potansiyeli keşfetmeye ve inanmaya borçlu olduklarını ifade eden Ziya Baran şunları söyledi:
“Biz de liderlerde olan bu özellikleri, kendi çocuklarımıza kazandırmak istiyoruz. Çocuklarımızda bu potansiyel var. Yeter ki birlikte onu keşfedelim. Başarıya önce kendimiz inanalım. Gerisi kendiliğinden gelecektir Seminere konuşmacı olarak katılan Ziya Baran, hayatta başarıyı yakalamanın insanın kendi elinde olduğunu, bunu yapabilmek için de kişilerin önce kendi güçlerini keşfetmeleri gerektiğini ve bireylerin yaşama bakış açılarının, kariyerlerini şekillendireceğini söyledi”.

Program üç gün sürecek


Yoğun sınav maratonunda aylardır üniversiteye girmek için ter döken öğrenciler, Şehit Kamil Belediyesi tarafından düzenlenen motivasyon programlarıyla hem moral depolayacak, hem de stres atacak. Programlar üç gün boyunca ve günde iki konferans şeklinde devam edecek.