ÜNİVERSİTELİLER SORDU, BAŞKAN FADILOĞLU CEVAPLADI

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Gaziantep Üniversitesi Kampüsü’nde “Yenilikçilik Topluluğu” tarafından düzenlenen 'Yenilikçi Hizmet Yönetimi' konulu Konferansa; Gaziantep üniversitesi Eski Rektörlerinden Prof. Dr. Hüseyin Filiz, Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Türkay Dereli, Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu, Öğretim Görevlileri ve çeşitli bölümlerden çok sayıda öğrenci katıldı.

Prof. Dr. Türkay Dereli; “Başkanımız, Hem İş hem de Başkanlık Tecrübelerini Bugün Bizlerle Paylaşıyor”

Konferans, Prof. Dr. Türkay Dereli’nin Başkan Fadıloğlu’nun biyografisini, öğrencilere okumasıyla başladı. Profesör Dereli; “Başkanımız, bugün bizlerle hem iş hem de başkanlık tecrübelerini paylaşacaklar. Bundan dolayı kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Başkan Fadıloğlu; “Teorinin Ötesinde Pratiğe Geçmelisiniz”

Başkan Fadıloğlu ise üniversiteli öğrencilerle birada olmaktan, çok mutlu olduğunu belirterek; “Bizlerin ve sizlerin ana hedefi başarılı olmaksa; bunu yapabilmenin iki şartı var. Birincisi sevdiğimiz işi yapacağız ikincisi yaptığımız işte en iyisi olacaksınız” diye konuştu.
Kendi hayatından örnekler veren Başkan Fadıloğlu; çocukken sırf merak ve bir şeyler öğrenmek adına, tamircide çıraklık yaptığını, hayatta yaşanan her tecrübenin gelecekte bizlere başarı olarak döneceğini söyledi.

Başkan Fadıloğlu; “Teorinin ötesinde pratiğe geçmediniz takdirde başarılı olmazsınız. Öğrendiklerinizi uygulama sahasına taşımanız gerekiyor. Sizler Endüstri Mühendisleri olarak birçok mühendislik dalının yaptığı işleri birleştiriyorsunuz. Materyal ve faktörleri en verimli şekilde kullanmayı öğreniyorsunuz. Şirket ve kamu yönetimlerinin, az sermayeyle büyük hizmetler sunmalarını sağlayacaksınız. Tabi ki bu söylediklerim kendinizi geliştirmenize bağlıdır. Çünkü sadece tek bir noktada yetişirseniz, iş bulma olanaklarınızda o derecede azalır.” dedi.
Yaşam boyunca tercih edilen kişiler olmak için işinizi en iyi şekilde yapmanız yeterli diyen Başkan Fadıloğlu; “Birçok STK’da görev aldım. Bunun yanında yerel yönetimlerde bulundum. Tüm bunlar bana ve yaşam tecrübeme çok şeyler kattı. Bu süre zarfında hangi işi yapıyorsam kendimi ona odakladım ve en iyisini yapmaya çalıştım. Zaten hayat felsefenizi bu kavramlar üzerine kurunca tercih edilen insanlar durumuna geliyorsunuz” diye konuştu.


“Hedefimiz Uluslararası Kongre Merkezi Olmaktır”

Başkan Fadıloğlu; Türkiye’nin gelişiminde, şu anki gençliğe daha çok güveniyorum. Bizler 70’li yılların sonu 80 yılların başındaki zor şartlarda eğitim gördük. Ama bugünlerde öğrencilerimiz çok daha iyi koşullarda eğitimlerine devam ediyorlar” dedi.
Şehitkamil Belediyesi’nin büyük projelerinden de bahseden Başkan Fadıloğlu; 1+1 Sosyal Konutları, ŞKM (Şehitkamil Belediyesi Kültür Merkezi) ve Yüzme Havuzu Projeleri’ni gençlere anlattı. Bu Projelere neden ihtiyaç duydukları ve bunların Gaziantep’teki sosyal hayata getirecekleri canlılığı anlatan Başkan Fadıloğlu; “Gaziantep’in en büyük avantajı olan genç nüfusu, eğitimsizlik yüzünden dezavantaja dönüşüyor. Hangi alanda olursa olsun katma değeri yüksek üretim yapmak istiyorsanız, eğitimli gençlere ihtiyacınız vardır. Bizlerin görevi ise bu genç nüfusu, çeşitli eğitimlerle iş gücüne katmaktır. Örneğin çok az bir eğitimle turizm sektöründe birçok kişiye istihdam sağlayabiliriz. Bunun yolu ise Gaziantep turizmini canlandırmaktan geçiyor. Bizler Şehitkamil Belediyesi olarak, şehrimizi bölgenin kongre merkezi yapmaya çalışıyoruz.
Şehitkamil Belediyesi Kültür Merkezimiz tamamlandığında; modern salonları ve Fuar stantlarıyla yıl boyunca kültür aktivitelerinin yapılabileceği bir mekan olacak. Bu merkez aynı zamanda uluslararası kongrelere de ev sahipliği yapacak. Bugün özellikle Antalya kongre turizminden yüksek miktarda gelir elde etmekte.

Tabi ki biz bu alanları planlarken gerek inşaat mühendisleri odası olsun gerek mütahitler olsun ve gerekse mimarlarla “ortak akıl” çerçevesinde istişareler yaparak sonuca ulaştık” diye konuştu.

“İsteyen Öğrencilerimiz, Projelerde Görev Alabilir”

Konferansın soru cevap bölümünde öğrencilerden gelen soruları içtenlikle cevaplayan Başkan Fadıloğlu, Bir öğrencinin Belediye bünyesinde staj yapma imkanı var mı sorusuna; projelerimizin yapılandırılmasında fikir sunmak ve görev almak isteyen öğrencilerimiz olursa seve seve bunu kabul ederiz cevabını verdi.

Konferansın sonunda küçük bir konuşma yapan Prof. Dr. Hüseyin Filiz; “Sayın Başkan burada birçok noktaya temas etti ama sanırım en önemlisi, nitelikli insan yetiştirme kısmıydı. Buraya gelerek şeref verdikleri için kendisine Teşekkür ediyorum” dedi.
Prof. Dr. Hüseyin Filiz ve Prof. Dr. Türkay Dereli Başkan Fadıloğlu’na günün anısına hazırlanan plaketi sundular. Konferans, öğrencilerle çektirilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.