AİLE MERKEZLERİNDE EĞİTİM SEMİNERLERİNE DEVAM EDİLİYOR...

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Atatürk Kültür ve Spor Merkezi’nde gerçekleşen seminere 11 aile merkezinde 250 civarında bayan katıldı. Seminere katılan bayanlara ‘ tanışma, nişanlılık dönemi, evlilik öncesi bayan ve erkeklerde aranması gereken şartlar, dini nikah ne zaman yapılmalı konularında bilgiler verildi.

EN ÖNEMLİSİ HUZURLU BİR YUVA KURMAK…

Konuşmacı olarak seminere katılan Şehitkamil ilçe müftülüğü vaizesi ilahiyatçı Hatice Dinçoğlu, evliliğin amaçlarından en önemlisi huzurlu bir yuva kurmak ve sağlıklı nesiller yetiştirebilmek olduğuna değinerek, evlenmeyi düşünen kimselerin birbirlerini tanıması için nişanlılık dönemi meşru kabul olduğunu söyledi. . Nikahlanmadan önce böyle bir ara dönemin meşru kılınmasında evlenecek kişiler ve aileleri açısından birçok faydası olduğunu dile getiren Dinçoğlu; “Bu süreç ilerde evlilik birliğini kuracak olan çiftin birbirini tanımasına imkan hazırlar. Her iki tarafa da ahlak, mizaç ve yatkınlıklarını inceleme fırsatı verir. Böylelikle taraflar birbirleri hakkında fikir sahibi olma, maddi ve manevi değer ölçülerini öğrenebilme ve tedbir alabilme imkanına sahip olur. Bu, esasen evliliğe şuurlu bir şekilde hazırlanmak anlamına gelir” dedi.

KOCAM VE ÇOCUKLARIMLA İLETİŞİMİM DEĞİŞTİ…

Bu tür seminerlerin kendileri açısından çok yararlı olduğunu dile getiren Şehitkamil Aile Merkezi üyeleri; “Aldığımız eğitimler bizler açısından çok önemli. Evimde kocam ve çocuklarımla iletişimim çok farklılaştı ve olumlu yönde gelişti. Ailenin önemi ve birçok şeyi bu seminerler sayesinde öğreniyoruz. Bu imkanları bizlere sağlayan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz” dediler.