AİLEM EĞİTİMDE, GELECEĞİM GÜVENDE...

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Bedri İnce Tahtacı Sosyal tesisinde yapılan Törene Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu, Başkan Yardımcısı Murat Özgüler, Şehitkamil Halk Eğitim Müdürü Abdullah Yılmaz, İdari yöneticiler ve çok sayıda kursiyer Anne katıldı.

Şahantürk; “Aile İçi İlişkilerin Güçlendirilmesini Hedefliyoruz”

Aile içi eğitim programının ilk sertifika törenini 3–6 yaş arası çocuk sahibi 40 annenin tamamladığını belirten Şehitkamil Belediyesi Bedri İnce Tahtacı Sosyal Tesisi Aile eğitimi Öğretmeni Dilek Şahantürk; “ 3 Aylık verdiğimiz kursta annelerin aile içi eğitimin önemini, bilinçli çocuk yetiştirmeyi ve Annenin eşiyle uyum içerisinde davranarak çocukların dilinden daha iyi anlamalarını, böylece aile içi ilişkilerin güçlendirilmesini sağlamayı amaçladıklarını” söyledi.

Yılmaz; “Aile Eğitimine Gelin Sağlıklı Nesiller Yetiştirin”

Halk eğitim merkezleri olarak her zaman her yerde eğitim vermek genel maçları olduğu vurgulayan Şehitkamil Halk Eğitim Müdürü Abdullah Yılmaz; “Seminer 0–18 yaş çocuğu olan ailelerin Anne – Baba ve çocuğun birlikte eğitilmesini amaçlayan bir programdır. Gaziantep'te ekim ayı itibarı ile başlayan 0–18 yaş aile eğitimi kurs programı, ülke genelinde anne-babaların "annelik-babalık" becerilerinin geliştirilmesini amaçlamaktadır. Her konuda desteğini bizden esirgemeyen Şehitkamil Kaymakamı ve Şehitkamil Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Fadıloğlu; “Her Türlü Kaynağı Sizlere Sunmaya Hazırız”

Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu törende yaptığı konuşmada, sizler için yapılan bu Sosyal tesislerde böylesine güzel eğitimlerden faydalanıyor olmanız bizler için son derece sevindirici bir olay olduğunu belirten Başkan Fadıloğlu; “Devletin her türlü kaynağını sizlere sunmak için bizleri seçtiniz. Halk Eğitim, Kaymakamlık ve Belediye olarak biz sizlerin hizmetinizdeyiz. Öğrenmenin yaşı ve sınırı yoktur. Öğreneceğiz çok şeyler var hocalarınızda değişik konularda bilgiler aldınız. Bu sertifikayı aldıktan sonra ben her konuyu biliyorum demek olmaz. Çünkü her gün değişik konular karşınıza çıkıyor. Sizler çocuğunuzla bire bir iletişim kuran insanlarsınız çocuğunuzu nasıl işlerseniz o şekilde büyür ve o şekilde yetişir yani ber diğer söylemle öğretmenlik görevini üstleniyorsunuz dedi.

Konuşmaların ardından kursu başarıyla tamamlamış 3–6 yaş okul öncesi dönemi annelerine sertifika verilirken, Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu’da çocuklarla yakından ilgilenip onlarla bol bol fotoğraf çektirdi.