ALKIŞLAR ŞEHİTKAMİL'E!..

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Türkan Mehmet Akcan İlköğretim Okulu bahçesinde bulunan eğitim tırı her gün gençlere bilgisayarlı eğitim vererek gençleri hem eğitiyor hem de sosyalleşmelerine katkı sağlıyor. Başlangıç olarak Sani Konukoğlu İlköğretim Okulu’nda gerçekleşen eğitimde 3 bin 500 öğrenci bilinçsel zekâlarını geliştirerek okulda başarılı olma becerilerini kazandılar.

ÇOCUKLAR SOSYALLEŞİYOR

Projeyle ilköğretim çocuklarına eğitim, sağlık ve bilgisayar eğitimleri verdiklerini kaydeden, TEGV Ateş Böceği Gezici Eğitim Birimi sorumlusu Murat Altunkaynak, ‘‘Bizi buraya Gaziantep’e Şehitkâmil Belediyesi davet etti. Bu eğitim verdiğimiz ikinci okulumuz. Geçen gezdiğimiz okulumuz bayağı büyüktü. Burada bilgisayar odasında temel bilgisayar eğitimi, internet üzerinden teknoloji eğitimi veriyoruz. Diğer odamızda ise sağlık, trafik çevre gibi eğitimimiz var. Her grubumuz bu etkinliklerden 12 ders saati faydalanıyor. Geçen yıl yaklaşık 3 bin 500 öğrenciye eğitim verdik. Eğitimden baya memnun kaldılar ve eğlendiler. Zaten okuldan farklı bir ortama girdikleri anda her şey değişebiliyor. Ders saatleri içersinde yapılıyor. Çocuklar okula geldiklerinde okul bahçesinde olduğumuz için ders saatleri içerisinde alıyoruz’’ şeklinde konuştu.

EĞİTİM TIRI ÇOCUKLARIN ÖĞRENİMİNE BÜYÜK KATKILAR SAĞLIYOR…

Türkan Mehmet Akcan İlköğretim Okul Müdürü Mehmet Lebe ise projenin öğrenim hayatına büyük katkılar sağladığını söyledi. Lebe, ‘‘ Kırsal kesimdeki bu öğrencilerimiz, gerek çevre bilincini gerek ise trafik bilincini kazanılması konusunda eğitim tırı çok güzel çalışmalar yapıyor. Teknoloji sınıfımız olması rağmen öğrenci sayımız çok olduğu için zaman zaman sıkıntılar yaşanıyor. Bu tırda 12 saate yakın eğitim gören öğrencilerimiz var. Bu tür eğitim faaliyetlerine büyük katkılar sunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na ve emeği geçen eğitim gönüllüleri ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.

GENÇLERİMİZİN BAŞARILI BİREYLER OLMASI İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ…

Projenin geçtiğimiz yıl Merveşehir Mahallesinde bulunan Sani Konukoğlu İlköğretim Okulu’nda start aldığına değinen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu; Kompleks bir yapıda olan bu tırda birçok eğitim programı uygulanabiliyor. Çocuklarımızın özellikle okul dışında kalan sosyal hayatlarında, onlara çeşitli beceriler kazandırmak için eğitimler veriliyor. Şehitkamil Belediyesi olarak bizler, birçok eğitim çalışmasını yürütürken TEGV Ateş Böceği Eğitim Birimi’ne de destek veriyoruz. Bundan önceki okulumuzda 3 bin 500 öğrenci bilinçsel zekâlarını geliştirerek okulda başarılı olma becerilerini kazandılar. Eğitim tırı şimdi ise Çıksorut Mahallemizde bulunan Türkan Mehmet Akcan İlköğretim Okulunda. Gençlerimizin başarılı bireyler olması için var gücümüzle çalışacağız. Ben bu eğitim programının asıl kahramanları olan gönüllü öğrencilerimiz ve hocalarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.