ALLEBEN1 YÜZME HAVUZU ANADOLU YILDIZLARINA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

ŞAMPİYONALARDA 170 SPORCUNUN ÜZERİNDE SPORCU YARIŞTI

Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Şehitkamil Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği Anadolu Yıldızları Yüzme Ligi Grup müsabakaları, Şehitkamil Belediyesi Alleben 1 Yarı Olimpik Yüzme havuzunda gerçekleştirildi. Programa, Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, Alleben1 Yüzme Havuzu Baş Antrenörü Cengiz Bingül, çok sayıda sporcu ve sporcu velileri katıldı. Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin 8 ilinden gelen, 13- ve 14 yaş aralığındaki kız ve erkek sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen yarışlarda, 170’e aşkın sporcu şampiyonluk için kıyasıya kulaç attı. 2 gün süren yarışlarda, Şehitkamil Belediyesispor Kulübü 32 birincilik ve 33 ikincilikle gruptan lider olarak çıktı. Dereceye giren sporculara, Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, Alleben1 Yüzme Havuzu Baş Antrenörü Cengiz Bingül madalyalarını takdim etti.  Yapılan yarış sonunda ilk altıya kalan Şehitkamil Belediye Spor Kulübü Gaziantep’i yarı finallerde temsil edecek.

 

ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ ÖNEMLİ ORGANİZASYONLARA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Anadolu Yıldızları Ligi Grup müsabakalarının ikincisinin Gaziantep’te yapıldığını belirten Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran: “Gençlik ve Spor Bakanlığımızın yaptığı Anadolu Yıldızları grup müsabakalarının Gaziantep ayağı Şehitkamil Belediyesi Alleben yüzme havuzunda yapıldı. Bakanlığımızın 2 yıldan beri benimsediği özel bir projenin grup müsabakalarını gerçekleştirdik. Spor Bakanlığımız, 11 farklı branşla Anadolu’da şampiyonlarını arıyor. Bu müsabakalara Doğu ve Güneydoğu’dan 8 ilimiz katıldı. Bu illerden gelen 170 sporcumuzu Şehitkamil Belediyemizin tesislerinde ağırladık. İlk altıya kalan illerimiz ise yarı finallere katılmaya hak kazandı. Bu tesislerde bize bu imkanı sağlayan başka Şehitkamil Belediyesi Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na ve yarışmaya katılan tüm sporcularımızı tebrik ediyorum” dedi.

 

Yarışmaya katılan sporcular ise, Şehitkamil Belediyesi Alleben 1 Yarı Olimpik Yüzme Havuzuna hayran kaldıklarını ifade ederek, “Bugün burada güzel bir organizasyon ve modern bir mekanla karşılaştık. Böyle modern bir mekanda bize yarışma fırsatı sunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkür ediyoruz” diye konuştular.