ALLEBEN, 5 ÜLKEDEN BİN 200 SPORCUYU AĞIRLADI

Şehitkamil Belediye Başkanlığınca düzenlenen 7. Geleneksel Uluslararası Alleben Su Sporları Şenlikleri, rekor bir katılımla tamamlandı. Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi çevresinde ulusal alanda yüzme branşına ilginin uyandırılması ve ulusal rekabet ortamının yaratılmasına imkan sağlayan müsabakada 5 farklı ülkeden 70 kulüp ve bin 200 sporcu kulaç attı. Dev organizasyonda Türkiye’nin yüzme camiasındaki lokomotif spor kulüplerinin sporcularını geride bırakarak başarılı sonuçlar elde eden Şehitkamilli sporcuların başarısı, Alleben Yüzme Havuzlarına büyük gurur yaşattı.

GAZİANTEP’İN GURURLARI 32 MADALYA KAZANDILAR

Şehitkamil Belediyesi Alleben Yüzme Havuzlarında eğitim gören sporcuların uluslararası organizasyondan 32 madalya ile ayrıldıklarını ifade eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, başarıyla tamamlanan 7. Geleneksel Uluslararası Alleben Su Sporları Şenliklerinin ardından yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“5 farklı ülke ve 35 farklı şehirden sporcu kafilelerini Gaziantep’te, Alleben Yüzme Havuzlarında misafir etmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Türk yüzme camiasının her yıl büyük ilgi gösterdiği organizasyonda bu yıl birçok rekora imza attık. Organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese Türk yüzme sporunun geleceği adına teşekkürlerimi sunuyorum. Organizasyonun genel anlamdaki başarısını Alleben Yüzme Havuzunda eğitim gören sporcularımızın kulvarlarda sergilediği performansla taçlandırdık. Sporcularımız 16 Altın Madalya, 11 Gümüş Madalya, 5 Bronz Madalya toplam 32 madalya kazanarak müsabakadan ayrıldılar. Organizasyona katılan tüm sporcularımızı bir kez daha tebrik ediyorum. Su Sporları Şenliklerine gösterdikleri büyük ilgiden dolayı Türkiye Yüzme Federasyonumuza ayrıca teşekkür ediyorum.”