ALLEBEN ULUSAL SUTOPU ŞAMPİYONASINA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Faaliyete geçtiği günden bu zamana kadar su sporları faaliyetleri adına birçok ulusal ve uluslararası organizasyona ev sahipliği yapan Şehitkamil Belediyesi Alleben Yüzme Havuzunda ilkler yaşanmaya devam ediyor. Türkiye Sutopu Federasyonu Başkanlığının himayesinde Gaziantep’te ilk kez gerçekleştirilen U12 Kategorisi Ulusal Sutopu Şampiyonasında 15 ilden organizasyona katılan 17 farklı spor kulübünü ve 230’un üzerinde sporcuyu ağırlayan Alleben Yüzme Havuzunda, şampiyona sürecince yıldız su topçuların alkışı hak eden performansları ve birbirinden şık golleri tribünleri dolduran sporseverlerden büyük alkış aldı.

 

ALLEBEN YÜZME HAVUZU BÜYÜK ÖVGÜYÜ HAK EDİYOR

Hijyen standartları, yönetim ve organizasyon yapısıyla Alleben Yüzme Havuzunun büyük bir övgüyü hak ettiğini belirten Galatasaray Spor Kulübü Sutopu Takımları Alt Yapı Antrenörü Murat Numanoğlu,  U 12 Ulusal Sutopu Şampiyonası ile ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

 

“Sutopu branşının altyapı faaliyetleri adına büyük önem arz eden U 12 Ulusal Sutopu Şampiyonasına katılmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gaziantep’te olmak çok güzel, daha önce birkaç kez farklı vesilelerle gelmiştim ama Alleben Yüzme Havuzuna ilk kez geliyorum. Hijyen standartları, yönetim ve organizasyon yapısıyla gerçekten övgüyü hak eden bir tesis.  Su sporlarının gelişimi adına bu tip tesislerin sayıları artmalı.  Galatasaray Spor Kulübü olarak bu şampiyonaya büyük önem veriyoruz.  Şu ana kadar her şeyin sporcularımız adına mükemmel işlediğini ifade edebilirim. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.”

 

ŞEHİTKAMİL BELEDİYEMİZE DESTEKLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUZ

U12 Ulusal Sutopu Şampiyonasından sorumlu Türkiye Sutopu Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Üyesi Cemil Yıldırım, Şehitkamil Belediyesinin yıl içerisinde sutopu faaliyetlerine büyük destek verdiğini belirterek federasyon heyeti adına teşekkürlerini iletti. Yıldırım, “Uzun soluklu milli başarılar için altyapıya büyük önem veriyor,  faaliyet sayısını ülkemiz genelinde maksimum sayıya çıkartmaya çalışıyoruz.  Gençlik ve Spor Bakanlığımızın ve federasyonumuzun  yürüttüğü çalışmalar kadar yerel yönetimlerimizin desteği ve ilgisi de oldukça önemli. Şehitkamil Belediyesi tesisleriyle ev sahipliği yaptığı organizasyonlar ve yetiştirdiği sporcularla su sporlarında adeta Anadolu’nun parlayan bir yıldızı haline geldi. Ben federasyonumuz adına yürütülen birbirinden başarılı çalışmalardan dolayı Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu, başta olmak üzere sportif faaliyetlerin yürütülmesinde emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

SPOR TURİZMİNE KATKI DEVAM EDİYOR

Şehitkamil Belediyesinin kent turizmine olan katkısının büyüyerek devam ettiğini kaydeden Alleben Yüzme Havuzları Genel Koordinatörü Cengiz Bingül, “U 12 Ulusal Sutopu Şampiyonasında, Galatasaray, Enka, İTÜ, Adalar gibi Türkiye’nin köklü 17 spor kulübünden 230’un üzerinde sporcuyu şehrimizde misafir ediyoruz. Şehitkamil Belediyesinin bu tip organizasyonlarla kentin spor turizmine büyük katkısı devam ediyor. Bu konuya destek veren tüm federasyonlarımıza teşekkürü bir borç biliyorum” şeklinde konuştu.