ALLEBEN YÜZME HAVUZUNDA YAZ SPOR OKULU COŞKUSU

GELECEĞİN ŞAMPİYONLARI SPOR OKULLARINDA YETİŞİYOR

Sportif başarıda temel eğitimin önemini ifade eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 2018 yılı yaz spor okulları döneminde Alleben Yüzme Havuzlarında gerçekleştirilen eğitim faaliyetlerinin başarıyla sürdürüldüğünü söyledi. Başkan Fadıloğlu, şunları söyledi:

 

“Spor alanında başarının start noktası temel eğitim ve standartları yüksek altyapı çalışmalarıdır. Bu nedenle faaliyet gösterdiğimiz tüm spor branşlarında spor okulu eğitimlerine büyük önem veriyoruz. 4 mevsim boyunca aralıksız olarak sürdüğümüz spor okulu çalışmalarında her yıl binlerce sporcu öğrenci eğitim görüyor.  8. kez büyük bir heyecanla startını verdiğimiz yüzme yaz spor okullarının 1. eğitim döneminde Alleben 1 ve Alleben 2 Yüzme Havuzlarımızda 3 binin üzerinde kursiyerimizi su sporlarıyla tanıştırmanın mutluluğu içerisindeyiz. Uzmanlarımız tarafında da ifade edildiği üzere yüzme sporunun insan vücudu üzerindeki olumlu etkileri ve özelikle çocuklarımızın  gelişimine olan katkısı saymakla bitirilemiyor. İnşallah bu eğitim dönemi sonunda sağlıklı, zinde ve başarılı sporcular yetiştirmiş olacağız. Alleben Yüzme Havuzlarında spor okulları sürecinde su sporlarıyla tanışan akabinde yaptıkları sıkı çalışmalar sonrasında Türkiye, Avrupa ve Dünya şampiyonluklarına imza atan lisanslı sporcularımız, yeni dönemde havuzlarımızda ilk kulaçlarını atan öğrencilerimize rol model olacaklar. Ben yüzme havuzlarımızda özveriyle görev yapan tüm antrenörlerimize yürekten teşekkür ediyor,  tüm altın kulaçlarımıza eğitim dönemi boyunca başarılar diliyorum.”

 

SPOR OKULLARI YÜZME SPORUNA BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR

Türkiye Yüzme Federasyonu Gaziantep İl Temsilcisi ve Şehitkamil Belediyesi Alleben Yüzme Havuzları Koordinatörü Cengiz Bingül, spor okulu çalışmalarının Türk yüzme sporuna büyük katkı sağladığını ifade etti. Bingül, spor okullarıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Türkiye Yüzme Federasyonumuz ülkemiz genelinde gerçekleştirilen tüm altyapı faaliyetlerine büyük önem veriyor.  Bu bağlamda temel adımlardan birisi potansiyeli sisteme dahil edebilmek. Spor okullarımız temel eğitimin kaynak noktası bu yüzden bu platformda gerçekleştirilen eğitimler biz antrenörler için büyük önem arz ediyor. Her branş da olduğu gibi yüzme ve diğer su sporlarında temel eğitimin en üst düzey standartlarda en kabul görmüş yöntem tekniklerle öğrencilerimize aktarılması gerekiyor. Şehitkamil Belediyemizin ve Alleben Yüzme Havuzlarımızın bu konuda üstlendiği misyon yüzme sporu adına çok değerli. Desteklerini esirgemeyen ve bizlerin her zaman yanında olan tüm yöneticilerimize ve büyük bir özveriyle çocuklarının gelişimini tribünlerde sabır ve ilgiyle takip eden değerli velilerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.