AMERİKA'DA ŞAMPİYON; ŞEHİTKAMİL

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Aralık 2010 Tarihlerinde Amerika Birleşik Devletleri’nin ( ABD ) Las Vegas kentinde yapılan 44 ülkeden 1180 sporcunun katıldığı 32. Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’nda Ülkemizi ve Şehitkamil Belediye Spor’u temsil eden Mustafa Dinleyici Dünya Şampiyonu, Mehmet Fatih Boz Dünya Üçüncüsü, Fatih Erhun Dünya Beşincisi oldular.

Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'na katılarak Dünya ve Avrupa Şampiyonluğu başta olmak üzere çeşitli dereceler elde eden Şehitkamil Belediyespor Bilek Güreşi takımı Başkan Fadıloğlu tarafından ödüllendirildi.

Şampiyonlar Şehitkamil Belediyesi’nde…

Şampiyon sporcularımız için düzenlenen tören, Şehitkamil Belediyesi Encümen Salonu'nda yapıldı. Programa, Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil Belediyespor Kulüp Başkanı Sait Kılınç, Şehitkamil Meclis Üyeleri, Bilek Güreşi Antrenörü Yakup Cin ve dereceye giren sporcular katıldı.

Dinleyici; “Beş Dünya ve Beş Avrupa Şampiyonluğu kazanmak gurur verici”

Törende duygularına paylaşan Şampiyon bilek güreşçi, Mustafa Dinleyici; “Beş Dünya Şampiyonluğu ve Beş Avrupa Şampiyonluğu kazanmak gurur verici oldu. Las Vegas’taki Yarışma baya zor geçti” dedi. Bundan sonraki hedeflerinin Antalya’da yapılacak olan Avrupa Şampiyonası’nda aynı başarıyı tekrarlamak olduğunu vurgulayan Dinleyici bu şampiyonaya da en iyi şekilde hazırlanıp, burada da ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerini söyledi.

Sözlerine Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu’na ve Şehitkamil Belediyespor Başkanı Sait Kılıç’a teşekkür ederek başlayan Antrenör Yakup Cin’de; “Sporcularımız bizleri yurt dışında en iyi şekilde temsil ettiler, bundan sonraki şampiyonalar için şimdiden çalışmaya başladık” diye konuştu.

Şehitkamil Belediyespor Kulüp Başkanı Sait Kılıç ise; ABD’deki şampiyonaya 44 ülkeden 1180 sporcunun katıldığını vurgulayarak Bilek Güreşi Takımımızın Antrenörü Yakup Cin ve öğrencilerine böyle bir başarıya imza attıkları için kutladıklarını dile getirdi.

Başkan Fadıloğlu; “Bu Başarı Türkiye’nin Başarısıdır”

Kazanılan başarının Türkiye’nin başarısı olduğunu belirten Başkan Fadıloğlu da; “Haziran ayında yapılan Avrupa şampiyonasında Rusya’da başarılar aldılar. Aralık ayında Las Vegas’ta yapılan Müsabakalarda yine ödüllerle döndüler. Tabi bu Gaziantep’in ödülüdür Türkiye’mizin ödülüdür. Uluslar arası müsabakalarda Şehitkamil’i temsil ettiler” şeklinde konuştu.

“Sporcularımız Amerika Birleşik Devletleri’nde Türkiye’nin ve Gaziantep’in adını dünyaya duyurdular” diyen Başkan Fadıloğlu; sporculara minnettar olduklarını ve ellerinden geldiğince onları desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

Tören sonunda Şehitkamil Belediye Başkan M. Rıdvan Fadıloğlu ve Şehitkamil Belediyespor Kulübü Başkanı Sait Kılıç, Dünya şampiyonu sporcumuz Mustafa Dinleyici’ye Dünya üçüncüsü Mehmet Fatih Boz’a Dünya beşincisi Yasin Urhun’a bu güzel başarıdan dolayı Cumhuriyet altını taktı .