ANTRENÖRLERE TAKIM ÇALIŞMASININ ÖNEMİ ANLATILDI

Şehitkamil Belediyesi Atatürk Kültür ve Spor Merkezinde, antrenör ve genç antrenör adaylarının katılımlarıyla ‘takım çalışması ve ekip dinamiği’ konulu eğitim gerçekleştirildi. Takımın veya faaliyet gösterecek grubun oluşumu, görevleri, gelişimi, büyüklüğü, grup üyelerinin birbirlerine olan bağlılığı, grubun motivasyonu ve bir gruba liderlik yapacak olan kişinin sahip olması gereken özelikler konularının anlatıldığı eğitimde oynanan grup dinamiğini geliştirecek oyunlar eğitim esnasında renkli anların yaşanmasına sahne oldu.

 

BAŞARIYA GİDEN YOLDA EKİP ÇALIŞMASI BÜYÜK ROL OYNUYOR

Ekip çalışmasının ve sosyal ilişkilerin tüm kurum ve kuruluşlar için büyük önem arz ettiğini, sportif faaliyetler özelinde değerlendirildiğinde gerek takım gerekse ferdi branşlarda başarıya giden yolda ekip çalışmalarının ve grup dinamiğinin büyük rol oynadığını ifade eden Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı M. Hayri Özkeçeci, gerçekleştirilen eğitim faaliyeti ile ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

 

“Şehitkamil Belediyemiz bünyesinde farklı branşlarda faaliyet gösteren antrenörlerimiz ve Gaziantep Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulunda eğitim hayatlarına devam eden değerli antrenör adaylarımız takım çalışması ve grup dinamiği konusunda gerçekleştirilen eğitime katıldılar. Ekip çalışmasının ve sosyal ilişkilerin tüm kurum ve kuruluşlar için büyük önem arz ettiğini artık hepimiz biliyoruz. Bu durum sportif faaliyetler özelinde değerlendirildiğinde gerek takım gerekse ferdi branşlarda başarıya giden yolda ekip çalışmalarının ve grup dinamiğinin büyük rol oynadığını ifade edebiliriz. Antrenör arkadaşlarımız, bugün eğlenceli oyunlarla bu çalışmayı gerçekleştirdiler. Bu tip çalışmalar, başarıya ulaşma sürecini hızlandırıyor,  iletişim ve insan ilişkilerini güçlendiriyor. Bireyin takım içerisinde görevi ne olursa olsun kendisine ve ekip arkadaşlarına karşı sorumluluk duygularını artıyor. Ekip çalışmasının bir diğer faydalı yönü ise farklı fikirlere olan bakış açısını olumlu yönde değiştirmesidir. Şehitkamil Belediyesi olarak 7’den 70’e tanımını da aşarak çok geniş bir yaş araladığında tüm vatandaşlarımıza imkanlar doğrultusunda düzenli spor yaptırıyoruz. Yine Şehitkamil Belediye Spor Kulübü formasıyla sporcularımızın ulusal ve uluslararası mecralarda elde ettiği başarılar her zaman göğsümü kabartıyor. Tüm bunlar başarılı bir takımın,  büyük ve güçlü bir ekibin ürünü.  Bu takımın daha başarılı ve özel işler yapması, nitelikli antrenör ve eğitmenlerin Gaziantep ve Türk sporuna kazandırılması adına bu tür eğitim faaliyetleri sürecek” şeklinde konuştu.

 

BAŞARILI ANTRENÖRLER BAŞARILI SPORCULAR YETİŞTİRECEK

Başarılı antrenörlerin başarılı sporcular yetiştireceğini bu yüzden eğitici eğitiminin çok yararlı olduğunu ifade eden Şehitkamil Belediyesi Spor Eğitmeni Canan Sever, takım çalışması ve ekip dinamiği konulu eğitimin ardından yaptığı değerlendirmede, “Şehitkamil Belediyesi Atatürk Kültür ve Spor Merkezinde farklı branşlarda görev yapan antrenör arkadaşlarımız ve GAÜN Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulunda lisans eğitimlerini tamamlamak üzere olan antrenör arkadaşlarımızla birlikte takım çalışması ve ekip dinamiği konulu eğitime katıldık.  Bu eğitimde sporda grup dinamiğini geliştirecek oyunlar oynadık. Balon sepeti,  bidonla misket taşıma oyunu, çubuk topu oyunu, çember savaşı gibi yaratıcılıkla geliştiren oyunlarda ekip arkadaşlarımızla tanışma, kaynaşma, bilgilerimizi paylaşma fırsatı elde ettik. Başarılı antrenörler, başarılı sporcular yetiştirirler.  Eğitimimize, uzmanlık alanımızda gelişimize yapmış oldukları büyük katkıdan dolayı başta Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu, olmak üzere tüm idarecilerimize ve tabiri caiz ise meslek üstadımız olan deneyimli hocalarımıza eğitimlere katılan tüm antrenör arkadaşlarım adına teşekkürlerimi sunuyorum”  ifadelerini kullandı.