AVRUPA'DA ŞAMPİYON; ŞEHİTKAMİL

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nun makam odasında gerçekleşen ziyarete Şehitkamil Kulüp Başkanı Sait Kılınç, Yönetim Kurulu Üyeleri, Şehitkamil Belediyespor Bilek Güreşi Antrenörü Yakup Cin ve başarılarla dönen sporcular katılırken Başkan yardımcıları Abdulcebbar Özkara ve Murat Özgüler’de ziyarette hazır bulundular.

Cin; “ İlimizi En İyi Şekilde Temsil Ettik”

09–15 Mayıs tarihleri arasında Antalya ilinde yapılan Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonasında takımını ve şehrimizi başarıyla temsil eden Şehitkamil Belediyespor Bilek Güreşi Antrenörü Yakup Cin, alınan başarılı sonuçlardan dolayı mutlu olduğunu ifade ederek turnuva hakkında bilgiler verdi. 26 ülkeden 898 sporcunun katıldığını belirten Cin; “21. Avrupa şampiyonasında dereceye giren sporcularımızın dereceleri Mustafa Dinleyici +90 kg Avrupa şampiyonu, Mehmet Fatih Boz 75 kg sol kol Avrupa 2.si sağ kol Avrupa 3.sü, Meryem Çelik 50.kg Avrupa 4.sü, Uğur Özkılıç 90 kg Avrupa 6.sı, Yasin Urhun Avrupa 6.sı, Osman Ölmez Avrupa 10.su olmuştur. Toplamda bir altın bir gümüş ve bir bronz alarak Şehitkamil Belediyespor kulübümüzü en iyi şekilde uluslar arası arenada temsil etmişlerdir. Şehitkamil Belediye Başkanı Sayın Rıdvan Fadıloğlu’na ve kulüp başkanımız Sayın Sait Kılıç’a desteklerinden dolayı sporcularım ve şahsım adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Fadıloğlu; “Bu Başarı Türkiye’nin Başarısıdır”

Şehitkamil Belediyespor Bilek güreşi takımının geçmişten gelen bir başarısı olduğunu ve sporcu arkadaşların bu başarıyı her gün biraz daha ileriye taşıdığını vurgulayan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu: “ Spora ve sporcuya destek verme adına biz faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. Bugünde bilek güreşinde dereceye giren arkadaşlarımıza takdir belgesi ve ödül vereceğiz. Bu başarılarının ödülle sınırlandırmak mümkün değil. Bu arkadaşlarımız ülkemizi, şehrimizi kulübümüzü uluslar arenada temsil eden ve ay yıldızlı bayrağımızı her platformda dalgalandıran arkadaşlarımız.Biz her zaman söylüyoruz. Amacımız Gaziantep’in adını Dünya ya duyurmak. Ben bütün sporcu arkadaşlarımı bu başarıdan dolayı kutluyorum” dedi.

Başkan Kılıç; “Her Branşta Başarılıyız”

Spor Kulüp’ü olarak bir bütün şeklinde çalıştıklarını ve başarının peş peşe geldiğini belirten Şehitkamil Kulüp Başkanı Sait Kılıç; “ Bilek güreşi ve diğer branşlarda hepsinde başarılar elde etmek için arkadaşlarımız gayret gösteriyorlar. Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’nun manevi olarak desteğini her zaman görüyoruz. Sporcu arkadaşlarımın verdiği emek paha biçilemez. Beden olarak güçlerini ortaya koyuyorlar ve başarılı sonuçları elde ediyorlar. Sporcularımı bu başarıdan dolayı tekrar tebrik ediyorum” dedi.

 Dinleyici; “Beş Dünya ve Altı Avrupa Şampiyonluğu kazanmak gurur verici”

Bedensel engelliler branşında rekor kıran Mustafa Dinleyici ise “ Üst üste 6 Avrupa, 5 dünya Şampiyonluğum oldu. Cenabı Allah bize böyle bir yetenek vermiş. Bizde elimizden geldiği kadar Ülkemizi ve Şehrimizi en iyi şekilde temsil ediyoruz” dedi.

Kulübün bayan sporcusu Meryem Çelik ise “ Antalya bilek güreşi şampiyonasında sol kolda 1. Sağ kolda ise Türkiye 2. oldum. Avrupa şampiyonasında Milli takıma seçildim. Mutluyum böyle bir ekiple çalıştığım için” dedi.