AVRUPA GENÇLİK PROJESİNDEN BAŞKAN'A ZİYARET

  Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın

KÜLTÜRLERARASI DİYALOĞ HEDEFLENİYOR
    Gaziantep Gelişim Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği fonundan destek gören ‘Kültürlerin Kavşak Noktasında Bir Şehir” projesi kapsamında Polonya, Litvanya, Hollanda, Fransa ve Romanya’dan ilimize gelen 33 kişilik gurup 12 Ekim tarihine kadar başta dülük antik kenti olmak üzere Gaziantep’in değişik yerlerinde gezi ve incelemelerde bulunacaklar. Şehitkamil Belediyesi’nin de desteklediği proje, kültürler arası diyaloğu hedefliyor.

EKİM: DEĞİŞİK KÜLTÜRLERİN MENSUPLARINI İLİMİZDE BULUŞTURDUK
    Gaziantep Gelişim Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Ekim Kurt, beraberindeki gençlerle birlikte Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nu ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi verdiler. Projeye desteklerinden dolayı Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na dernek adına teşekkürlerini sunan Ekim Kurt, amaçlarının dülük antik kentinin değişik ülkeler tarafından tanınması ve görünürlüğünün artması olduğunu söyledi. Bu sayede Gaziantep’in genel kültürel yapısını da yabancı öğrencilere anlatma ve gösterme fırsatı bulduklarını dikkat çeken Kurt, projede Türkiye’den de bir gurubun bulunduğunu kaydetti.

BAŞKAN FADILOĞLU; ÜRETEN GENÇLERİN HER ZAMAN YANINDAYIZ
    Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise, konuklara dülük antik kentindeki kazı çalışmaları hakkında bilgi verirken, Gaziantep Gelişim Gençlik ve Spor Kulübü Derneği başkan ve üyelerini de dülük antik kentinin tanıtıma yönelik yaptıkları çalışmalardan dolayı kutladı.
Bu tür projelere her zaman destek vermeye hazır olduklarını dikkat çeken Başkan Fadıloğlu, “Avrupa’nın değişik ülkelerinden ilimize gelen gençlerin tarihi ve kültürel mirasımızı görmesi, bu alandaki diyaloglar açısından önemli bir adımdır. Gaziantep tarihi çok eskilere dayanan önemli bir şehirdir. İlimizin tarihi ve kültürel zenginliklerini vitrine çıkardığımız ve güzel sergilediğimiz takdirde yoğun bir kültür turizmi oluşacağını umut ediyorum” dedi.

    Konukların sorularını da yanıtlayan Başkan Fadıloğlu, ziyaret sonrasında grupla birlikte bir hatıra fotoğrafı çektirdi