AYDINLAR SOSYAL TESİSİNİN AÇILIŞI BAKAN FATMA ŞAHİN'İN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİ

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


KATILIM GENİŞ OLDU

Aydınlar Sosyal Tesisinin açılışına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin Gaziantep Vali Vekili Mevlüt Kurban, Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Sarı, Abdullah Nejat Koçer, Derya Bakbak, Vali Yardımcıları Cemalettin Özdemir, İbrahim Yurdakul, Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, İl Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ünsal Göksen, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcıları İl Genel ve Şehitkamil Belediyesi Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve çok sayıda semt sakini vatandaş katıldı.

Saygı duruşu bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Şehitkamil Belediyesinin Halk Oyunları ekibinin gösterisiyle başlayan açılış töreni protokol konuşmalarıyla devam etti.

BURCU ÖĞRETMENDEN ANLAMLI KONUŞMA
Aydınlar Sosyal Tesisi Anne Çocuk Merkezi Ana Sınıfı Öğretmeni Burcu Karahan doğup büyüdüğü mahallede öğretmenlik yaptığı için mutluluklarını dile getirdi. Burcu öğretmen konuşmasında “ Kız çocuklarının okumaması yönünde yapılan tüm baskılara rağmen azimle ve eğitim aşkıyla okuyup tahsilimi tamamladım. Şimdi doğup büyüdüğüm mahallemde öğretmenlik yaptığım için çok mutluyum. Açılışı yapılan bu tesiste mahalleli bayanlarımız sosyal etkinliklerle buluşacak, okuma yazma bilmeyen mahalle sakinlerimiz okuma yazma öğrenecek, yüzlerce çocuğumuz modern bir tesiste ana sınıfı etkinliklerinden faydalanacak ve mefruşat sınıflarından aldıkları eğitimle yine yüzlerce bayanımız ev ekonomilerine ufak bir katkı sağlama imkanı bulacaklar. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm devlet büyüklerimize ve bu şehre büyük hizmetlerde bulunan Sayın Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na çok teşekkür ediyorum” dedi.

SOSYAL TESİSLERİMİZDE AĞIRLIĞI EĞİTİME VERİYORUZ
Her fırsatta eğitimin önemine vurgu yapan ve bu anlamda çalışmalarına yön veren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu konuşmasında “Üç tarafı mezarlıkla çevrili olan Aydınlar Mahallemize bu Sosyal Tesisini kazandırdığımız için büyük mutluluk duyuyorum. Bugüne kadar Şehitkamil Belediyesi olarak birçok Sosyal Tesisi faaliyete geçirdik. Bu Sosyal Tesisleri faaliyete geçirirken ağırlıklı olarak eğitime öncelik tanıdık. Burada 7’den 70’e birçok vatandaşımıza eğitim verilmekte. Burada 6 Bin 900 öğrencimiz kurslardan faydalanıyor. Eğitim gören çocuklarımızın 383 tanesi çeşitli Anadolu ve Fen Liselerine girerek büyük başarı elde ettiler. Bizler Gaziantep’in kanayan yarası olan eğitim sorununa çare olabilmek için elimizden gelen bütün desteği veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Ben bizlere güvenip çocuklarını bize teslim eden tüm anne babalara çok teşekkür ediyorum” dedi.



BİZİM BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIMIZ İNSAN ODAKLI ÇALIŞMAYA DAYALI
Konuşmasına Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkür ederek başlayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin Gaziantep’te Şehitkamil’in torunlarıyla birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Bakan Şahin konuşmasında; “ Belediyecilik artık yol su elektrik değil. Sosyal Belediyecilik anlayışı Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti ile oluşmaya başladı. Bizler yönetim olarak insan odaklı çalışıyoruz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın mantığı ile hareket ediyoruz. Gaziantep göç olan bir şehir. İnsanlar buraya para kazanmaya ailelerini geçindirmeye geliyorlar. Bizler vatandaşımıza imkanlar sağlayarak onları mağdur etmemeliyiz. Kadınıyla erkeğiyle genciyle yaşlısıyla herkesin yaşam kalitelerini yükseltip vatandaşlarımızın ihtiyacı olan sosyal tesisleri hayata geçirmeliyiz. Belediyelerimizin çalışmalarıyla kadınlarımızın kızlarımızın sosyalleşmesi meslek kursları alabilmesi aile bütünlüğünün sağlanabilmesi ancak böyle bir anlayışla yapılabilir. Ben Sosyal ve Politikalar Bakanı olarak yoksulluğu azaltmak aile bütünlüğünü sağlamak çocuklarımızın hakkını korumak bunlar bizim görevimiz. Bu anlamda bu görevleri yerine getirebilmek için belediye ve belediye başkanlarımızla birlikte çalışarak bunu başaracağız” dedi.

BAKAN FATMA ŞAHİN’E 8. SINIF ÖĞRENCİSİ ERCAN YAVUZ’DAN MEKTUP
Protokol konuşmasının ardından Aydınlar Sosyal Tesisinin açılışı Bakan Fatma Şahin ve Protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Açılışın ardından Bakan Fatma Şahin ve protokol üyeleri tesisteki Aile Merkezi ve Etüt Eğitim Merkezini gezerek vatandaşlarla sohbet etti. Bu sırada Aydınlar İlköğretim Okulu 8. Sınıf öğrencisi Ercan Yavuz Bakan Fatma Şahin’e yazdığı mektubu okudu. Mektubunda Sosyal Tesiste verilen eğitim ve öğretimin kendilerine çok büyük katkı sağladığına değinen İlköğretim öğrencisi Yavuz, Bakan Fatma Şahin’e ve Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na da teşekkür etti.