BAKAN ŞAHİN'DEN ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ'NE ZİYARET

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin Gaziantep’teki temasları çerçevesinde Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nu ziyaret etti. Şehitkamil Belediyesinde gerçekleşen ziyarete Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Sarı, Mehmet Erdoğan, Derya Bakbak, Halil Mazıcıoğlu, Ali Şahin, İl Genel Meclis Başkanı Menderes Karaduman, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Osman Toprak ve çok sayıda partililer katıldı.

Yapılan hizmetler için Başkan Fadıloğlu ve ekibini kutlayan Bakan Şahin, “Gaziantep’in iki önemli ana motoru Şahinbey ve Şehitkâmil’dir. İki ilçemizde göç alıyor ve ciddi manada hizmete ihtiyacı var. Hükümet olarak Kamu Yönetimi Reformu’nda yerel yönetimlerin güçlenmesi konusunda önemli yasal düzenlemeleri yaptık. Çağdaş uygar ülkelere baktığınız zaman yerel yönetim mantığının bu şekilde olduğunu gördüğümüz için ülkemizde yerel yönetimleri yeni bir yapıya dönüştürdük” dedi.

BAKAN ŞAHİN; “ BAŞKANIMIZ RIDVAN BEY VAR GÜCÜYLE ÇALIŞIYOR”

Her şeyin başının insan olduğunu vurgulayan Şahin, “Şehitkamil Belediye başkanımız ve ekibi büyük bir gayret içinde halkın taleplerini karşılamak için var gücüyle çalışıyor. 2,5 yılın sonunda yeni hedeflere yeni projelere yeni beklentilere doğru kilitlenmiş durumda. Yaptığı hizmetler için başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na ve ekibine yürekten teşekkür ediyorum. Başkanımızın söylediği planlama çok önemli. Merkez ilçelerin çözüm odaklı çalışması önemlidir. İl Başkanımızla birlikte Ankara’da, ne yapabiliriz konusunda konuşacağız” diye konuştu.

Sosyal devletin ne demek olduğunu iyi bildiklerini dile getiren Şahin şöyle konuştu:
“Yoksulluğu yeniden tanımlıyoruz. Gıda yoksulluğuyla beraber bunu puanlama sistemine geçiriyoruz. Yoksulluk istihdam bağlantısını sağlayacak şekilde vakfı yeniden yapılandırıyoruz. Bu da belediyeler noktasında kişilerin kimden ne kadar yardım aldığını mükerrerliği azaltacak şekilde tek çatı altında birleştirecek şekilde sistemi geliştiriyoruz. Belediye yerel bağlantısını da sağlayacağız. Bu sistemi yerel yönetimlerle de birleştirip hak edeninin yardım alacağı bir sisteme geçeceğiz. Bunun planlamasını bakanlık olarak yaptık. Başkanlarımızın da tecrübeleriyle bu yapıyı güçlendirip çalışmamıza devam edeceğiz”

Başkan Fadıloğlu da ziyaretleri için Bakan Şahin’e teşekkür ederek yapılan hizmetleri anlattı. Fadıloğlu, “Ağırlıklı olarak planlama konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Gaziantep’te yeni imar alanlarının açılmaması konusunda şikayetler alıyoruz. Vatandaşlarımızın ihtiyacına göre hareket ediyoruz. 1+1 konutlarda 100 vatandaşımız oturuyor” dedi.

BAŞKAN FADILOĞLU; “SOMALİ’YE 1 TIR GIDA YARDIMI ÇIKARTTIK”

Gıda yardımıyla ilgilide bir açıklama yapan Başkan Fadıloğlu; “ Yardımlarımız rutin olarak devam ediyor. Somali’ye 1 TIR gıda yardımı çıkarttık. Bu gıda yardımı içinde 10 ton pirinç, 10 ton bulgur, 5 ton makarna, 300 koli de sıvı sabun bulunuyor. Ramazan ayında böyle bir yardım yapmayı uygun gördük. Başbakanımızın talimatıyla her gün 3-5 ailemizi ziyaret ediyoruz. Bu ziyaretler çok bereketli oluyor” ifadelerini kullandı.

Başkan Fadıloğlu konuşmaların ardından ziyaret anısına bakan Şahin’e el işlemeli bir yazma hediye etti.