BAŞARI ŞEHİTKAMİL'DE ÖDÜLLENDİRİLDİ

102 SPORCU DERECEYE GİRDİ

Sporun ve sporcunun her platformda destekçisi olan Şehitkamil Belediyesi, ‘29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 33. Geleneksel Satranç Turnuvası’ etkinliğine ev sahipliliği yaptı. Cumhuriyet’in 92. yıldönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen organizasyona 500’ü aşkın lisanslı sporcu katıldı. Turnuvada, Satranç Federasyonu tarafından belirlenen 15 hakem görev aldı. 17 farklı kategoride gerçekleştirilen satranç turnuvasına 7 yaşından büyük, her yaştan sporcu katılım gösterdi. Turnuva, 3 gün devam etti ve 102 sporcu turnuvada derece yaptı. Turnuva sonuçları, sporcuların ulusal kuvvet derecesine de etki etti. Turnuvada kendi kategorilerinde dereceye giren sporculara; özel satranç takımı, kupa, madalya ve katılım belgesi verildi.

AİLELER, GURURLA ÇOCUKLARINI İZLEDİ

Atatürk Spor ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen turnuvaya yoğun ilgi ve katılım oldu. Turnuvada, dereceye girerek ödül alan sporcuların aileleri, çocuklarına destek olmak için türbinlerdeki yerlerini aldı. Aileler, yaşadıkları mutlu anları çektikleri fotoğraflarla ölümsüzleştirdi. Turnuva sonunda ödül alan sporcular, mutluluklarını aileleriyle paylaştı.

İŞBİRLİĞİ OLMAZSA BAŞARI OLMAZ

Konuşmasına dereceye giren sporcuları tebrik ederek başlayan Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Özkeçeci, işbirliğinin önemine dikkat çekti. Özkeçeci “Bu gibi organizasyonlar asla yalnız başınıza olmuyoruz. Kurumlar arası işbirliği içinde olarak daha güzel işler yapmaya gayret gösteriyoruz. Daha sonra da veliler, öğrenciler, sporcular, bu işe ilgi, alaka göstererek güzel bir organizasyon gerçekleştirdik. Bu gibi etkinliklerde bize bütün gücüyle kurum olarak işbirliği içinde olan Milli Eğitim Müdürlüğü, Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu, İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Satranç Federasyonu temsilcilerine teşekkür etmek istiyorum. Bu kurumlar arası işbirliği olmazsa bu gibi organizasyonlar gerçekleştirmek, yapmak mümkün değil” diye konuştu.

ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ TAKDİRE ŞAYAN İŞLER YAPIYOR

Törende söz alan Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Abdulkadir Gözegir ise Şehitkamil Belediyesi’nin spor alanındaki başarılı çalışmalarına vurgu yaptı. Abdulkadir Gözegir, şöyle konuştu: “Şehitkamil Belediyemiz, sporun her dalında bizlere olduğu gibi çocuklara, gençlere, kızlarımıza, erkeklerimize inanılmaz bir şekilde önem veriyor. Biz, Gaziantep Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu olarak bu değeri fevkalade bir şekilde görüyoruz. Şehitkamil Belediyemiz, hem malzeme yardımlarıyla hem de yaptığı organizasyonlarla hakikaten takdire şayan işler yapıyor. Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’nu tebrik etmek istiyorum” dedi.

ŞEHİTKAMİL BELEDİYEMİZ SPORUN HER BRANŞINA DESTEK VERİYOR

Törende konuşan Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, “Şehitkamil Belediyemiz, sporun her branşına destek veriyor. Bu faaliyetin düzenlenmesinde başta Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu olmak üzere emek veren herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 33. Geleneksel Satranç Turnuvası’nda dereceye giren sporculara ödülleri takdim edildi.