BAŞKAN ENGELLİLER İÇİN VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın

   

 Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, seçim vaatleri arasında yer alan, engelli vatandaşların belediye hizmetlerinden eşit faydalanması konusunda ilk adımı attı. Belediyenin www.sehitkamil.bel.tr web adresinden işitme engellilere özel bir buton açtıran başkan Fadıloğlu, işitme engellilerin bu yazışma programı sayesinde online olarak belediyedeki tüm işlemlerini yapabilme olanağı sağladı. Yeni uygumla sayesinde engelli vatandaşlar, belediyenin yetkili operatörü ile doğrudan iletişim kurabilecek, dilek ve şikâyetlerini kolaylıkla iletebilecektir. Ayrıca, belediyeye herhangi bir matbu evrak vermeleri gerektiğinde de, yine bu yazışma programlarıyla tanzim ettikleri tüm evrakları gönderebilecekler.

    Uygulamaya konulan yazışma programına, özellikle engelli vatandaşlardan yoğun bir memnuniyet mesajı geldiğine dikkat çeken Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Seçim öncesinde engelleri ortadan kaldıracağımızın sözünü vermiştik. Bu uygulama ile ilk adımı atıyoruz. Amacımız, engelli kardeşlerimize hayatı daha kolay yaşanabilir hale getirmektir” dedi.

    Uygulamaya konulan yazışma proğramın işitme engellilere büyük kolaylık sağlayacağına da değinen Başkan Fadıloğlu, “Hepimiz bir engelli adayı olduğumuzu unutmamalıyız. Engelli kardeşlerimizin hizmetlerden faydalanması için, diğer hizmetlerimizde olduğu gibi teknolojik imkânları kullandık. Engeli vatandaşlarımız, evlerinde bilgisayar başında oturdukları yerden, belediyemizdeki tüm gelişmeleri takip edebilecek ve gerek duyduğu konularda operatörümüzle direk irtibata geçerek görüş ve düşüncelerini aktarabilecektir. Yine belediyemize gelmeden gerekli müracaatlarını yapabileceklerdir. Tabiî ki engelli vatandaşlarımızın yaşamsal alanda başka sorunları da var. Bizler bu sorunlardan habersiz değiliz. En azından, bundan sonraki mimari projelerde engelli kardeşlerimizi de düşünerek, düzenleme yapacağız” diye konuştu.

    Başkan Fadıloğlu, beyaz masa programının yeniden yapılandırıldığını ve vatandaşların her türlü belediyecilik işlemlerini beyaz masa programını kullanıp, yapmış olduğu müracaatın takibini yine web sitesi üzerinden yapabildiğini de sözlerine ekledi.