BAŞKAN FADILOĞLU; "YAŞLILAR, HAYATIN BU ŞAMASINDA İLGİYE MUHTAÇTIR"

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


18–24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Başkan Fadıloğlu, Türk toplumunun geçmişten günümüze taşıdığı en önemli özelliklerinden birisinin yaşlılarına gösterdiği sevgi ve saygı olduğunu belirtti.

Yaşlıların baş tacı olduğunu belirten Fadıloğlu; "Toplumsal ve insani duyarlılık, yardımlaşma ve dayanışma duygularıyla yaşlılarımıza sahip çıkmak, sorunlarına çözüm üretmek, toplumumuzun birbirine kenetlenmesini sağlamak bizleri millet olarak gelecekte daha da güçlü kılacaktır.

Toplumsal yaşamın her alanında önemli hizmetlerde bulunmuş ve görevi kendilerinden sonra gelenlere devretmiş yaşlılarımız, hayatın bu aşamasında daha hassas ve ilgiye muhtaçtır. Yaşlılara bugün gösterilecek sevgi ve saygı, gelecek kaygılarımızı azaltacak, hangi yaşta olursa olsun, bütün bireylerin yaşama güvenle bakmalarını sağlayacaktır. Peygamber Efendimizin şu sözlerini her zaman hatırlayalım: "Küçüklerimize merhamet etmeyen, büyüklerimize saygı göstermeyen bizden değildir."

Bu duygu ve düşüncelerle yaşlılarımıza; bir kez daha iyi ki varsınız ve bizim yanımızdasınız diyorum. Yaşlılar gününde yaşlılarımıza; huzurlu, mutlu ve sevdikleriyle uzun yıllar diliyorum" dedi.