BAŞKAN FADILOĞLU 'HIDRELLEZ' KUTLAMA MESAJI

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Hıdrellez geleneğimiz, bir bayram olarak bütün Türk milletinin topluca katıldığı ve kutladığı, bahar bayramı olarak öne çıktığını kaydeden Başkan Fadıloğlu, oldukça eski bir tarihe dayanan bu kutlamaların nesilden nesile aktarılarak günümüze kadar ulaştığını dile getirdi. Fadıloğlu; “Milletlerin oluşmasında kültürlerin yeri ve önemi büyüktür. Kültürleri oluşturan önemli unsurların başındaysa gelenek görenek, töre ve inançlar gelmektedir. Türk dünyasında baharın gelişi anlamına gelen Hıdrellez de bunlardan biridir. Bizi biz yapan en küçük bir ayrıntının yaşatılması, kültürümüzün gelecek kuşaklara aktarılması nedeniyle bu tür kültür bayramları büyük önem taşımaktadır.”

Kış mevsiminden çıkan insanların baharın gelişiyle rahatlayıp umutlarını tazelenmesi birbirleriyle kenetlenmesi saygı ve sevgi ile yaşamlarını sürdürmelerinin önemini vurgulayan Başkan Fadıloğlu, şunları kaydetti:

“Medeniyetler ve kültürler arasında hoşgörü olduğu sürece dünyadaki barış ve huzurun çok daha iyi olacağına inanıyorum. Karşılıklı sevgi saygı içerisinde sürdürülen yaşamlarda herhangi bir sorun ortaya çıkmayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın ‘Hıdrellez Bayramı'nın’ hayırlı olmasını diliyor, birlik ve beraberliğe vesile olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.