BAŞKAN FADILOĞLU "MEVLİT KANDİLİ MESAJI"

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Fadıloğlu mesajında, insanlığın hayat ufkuna aydınlık bir devir açan Hz. Muhammed'in kutlu doğumunun yıl dönümünü bir kez daha birlik ve beraberlik duyguları içinde kutlamanın mutluluğunu yaşayacaklarını belirtti.

Fadıloğlu şunları kaydetti; "Dinimizin emirlerini insanlığa ulaştıran, gerek yaşam tarzı, gerekse söylem ve düşünceleri ile, yaratılış ve varoluşun sırrını anlamaya, bilgi, inanç ve selamete çağıran peygamberimiz, bütün ahlaki güzellikleri yaşayarak öğütleyen örnek bir şahsiyettir.
Bugün insanlığın yaşadığı sorunları göz önüne getirdiğimizde, Peygamberimizin ortaya koyduğu ve örnek olarak yaşadığı, hak ve adalet gibi kavramların, insanlık için ne kadar önemli olduğu daha iyi anlaşılacaktır.

Mevlit Kandili, O'nun insanlığa bıraktığı mirası anlamak için önemli bir fırsattır. Bu nedenle, toplumsal huzurun, barışın, birlik ve beraberliğin tesisini sağlayan böyle eşsiz fırsatları en iyi şekilde değerlendirmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı bu gecede, insanımızın içinde var olan yardımlaşma ve dayanışma duygularının en güzel şekilde yaşanması dileği ile, halkımızın ve tüm İslam aleminin Mevlit Kandili'ni kutluyor saygı ve sevgilerimi sunuyorum."

M. Rıdvan FADILOĞLU
Şehitkamil Belediye Başkanı