BAŞKAN FADILOĞLU, ÇOCUKLAR İÇİN DERSTE

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Projenin tanıtım töreni için Sani Konukoğlu İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirildi. TEGV tarafından çeşitli eğitim programlarından örnekler sahnelenen Programda katılan Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu da; çocuklarla derslere katıldı. Çocukların bilinçsel zekalarını geliştirerek hem okulda başarılı olmalarını hem de sosyal beceriler kazanmalarını hedefleyen proje 4 yıl boyunca Şehitkamil İlçesi’ndeki farklı okullarda devam edecek.
Ateş Böceği Eğitim Tırı’nda; Matematik - Fen ve Ben, Okuma Kulübü, Bilgi Benim İşim, Genç Çevreciler, Haklarımı Öğreniyorum, Araştırma Gemisi, Sihirli Renkler ve Trafik Eğitim Programları uygulanacak.

Tanıtım töreninde çocuklarla bir araya gelen Başkan Fadıloğlu, onlarla eğitim derslerine katılarak bol eğlenceli ama bir o kadar da yararlı eğitim faaliyetlerine katıldı.

Başkan Fadıloğlu; “Ülkemizde eğitim alanında faaliyet gösteren, TEGV’in Ateş Böceği Eğitim Birimi Gaziantep’te”

Başkan Fadıloğlu projeyle ilgili yaptığı açıklamada; “Ülke genelinde eğitim alanında faaliyet gösteren TEGV’in Ateş Böceği Eğitim Birimi Gaziantep’te…
Öncelikle TEGV yetkililerine teşekkür ediyorum. Kompleks bir yapıda olan bu tırda birçok eğitim programı uygulanabiliyor. Çocuklarımızın özellikle okul dışında kalan sosyal hayatlarında, onlara çeşitli beceriler kazandırmak için eğitimler veriliyor. Şehitkamil Belediyesi olarak bizler, birçok eğitim çalışmasını yürütürken TEGV Ateş Böceği Eğitim Birimi’ne de destek veriyoruz.
Eğitim Biriminin Gaziantep’e gelmesi, tırın lojistik ihtiyaçlarının giderilmesi, elektrik ve internet alt yapısının oluşturulması konularında destek verdik. Ben bu eğitim programının asıl kahramanları olan gönüllü öğrencilerimiz ve hocalarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Eğitim Tırımız Gaziantep’te 4 Yıl Kadar Kalacak”

Eğitim Tırımız, bundan sonra planlanan okullar da dahil olmak üzere Gaziantep’imizde, 4 yıl kadar kalacak. Ateş Böceği Eğitim Tırımız şuanda Sani Konukoğlu ilköğretim Okulu’nda bulunuyor. Burada 4.000’e yakın öğrencimiz var. Bu öğrencilerin her birine 12 ila 16 saat zaman aralığında değişen çeşitli eğitim programları, uygulanacak. Buradaki amacımız Gaziantep’teki eğitim seviyesini daha yukarıya çıkarmak bunun için de; özverili bir çalışma gösteren TEGV yetkililerine, Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve okul yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum. Eğitim Tırımız, bundan sonra planlanan okullar da dahil olmak üzere Gaziantep’imizde, 4 yıl kalacak gibi gözüküyor. Biz de kendilerine tüm gücümüzle destek vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Bu yıl Gaziantep’te 8.000 öğrencinin hayatına dokunacağız.”

Tanıtım Töreninde Söz alan TEGV Gaziantep yöneticisi Ümran Petekbaşı ise; “TEGV Gaziantep’te 7 yıldır faaliyet gösteriyor. Gazikent’te büyük bir eğitim parkımız var Ateş Böceği Eğitim Birmi’nin de gelmesiyle; Gaziantep Eğitimine ikinci katkıyı sağlamış oluyoruz.

Gaziantep’in eğitimdeki yerini daha üst noktalara çıkarmak için, herkesin bir şeyler yapması gerektiğine inanıyoruz. Geleceğimiz için; gönüllü üniversite öğrencilerimiz ve arkadaşlarımızla eğitim programlarımıza devam ediyoruz. Sayın Başkanımıza, Gaziantep’in yerel yöneticilerine çok teşekkür ediyoruz.
Şu anda Gaziante’te 500 Gönüllümüz bulunuyor. Eğitim parkımıza devam eden 4000 öğrencimiz var. Ateş Böceği Tırımız’da ise 4000 öğrenciye Eğitim veriliyor. Bu yıl Gaziantep’te 8.000 öğrencinin hayatına dokunacağız” dedi.